Home Mozaik Muškarac izlazio iz staklenika kad je na njega skočio tri metra dug...

Muškarac izlazio iz staklenika kad je na njega skočio tri metra dug piton: ‘Ovo je noćna mora‘

268
0
Photo by Susanne Jutzeler, suju-foto : https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-reticulated-python-1441454/

Svi oni koji u svojem dvorištu imaju staklenik znaju da će se u njega pokušati uvući razne životinje. Unutra je suho, toplo i ima hrane, pa eto osa, pčela, moljaca… No, čovjek stvarno mora imati vrašku lošu sreću da se unutra uvuče ni manje ni više nego tri metra dug mrežasti piton i onda ga još ugrize, prenosi VauMijau.

Točno to dogodilo se Robu Bryneu iz britanskog Hampshirea. Upravo je, kaže, zaključavao vrata svojeg staklenika kad je primijetio pokret na prozoru.

– Zmija se odmah našla na meni. Omotala se oko moje ruke i ugrizla me. Taman mi je počela curiti krv, kad su došle moja supruga i unuka. Jasno, počele su vrištati videći krv i veliku zmiju oko mene – rekao je Bryne za Guardian.

Uspio se oduprijeti, pa se zmija povukla i otpuzala kroz prozor. Njegova supruga je pozvala pomoć, a istovremeno kad i hitna, stigli su i hvatači koji su ulovili pitona.

OGLAS

– Adrenalin je sve to učinio uzbudljivim i smiješnim. No, kad sam kasnije razmislio, upitao sam se što bi se dogodilo da je umjesto mene u staklenik ušla moja dvogodišnja unuka. Bojim se da bi je zmija ubila – rekao je.

Zbog toga je pisao vladi, tražeći da se uvede veća kontrola među vlasnicima ovih zmija. Kaže, postoje odgovorni vlasnici, ali i oni koji to nisu.

– Zaista ni u najluđim snovima nisam očekivao da će me golemi piton napasti u mom vlastitom domu – dodao je.

O zmiji se trenutno brinu stručnjaci u Nacionalnom centru za dobrobit gmazova (NCRW) u Kentu. Ravnatelj NCRW-a, Chris Newman, rekao je da je vrlo neobično da je mrežasti piton, koji je porijeklom iz južne i jugoistočne Azije, pobjegao i našao se na slobodi u Velikoj Britaniji.

– Bijeg mrežastog pitona je moja noćna mora. Velike su to zmije i mogu biti opasne za dijete. Imamo posla s puno zmija koje su pobjegle, ali vrlo rijetko s mrežastim pitonima -istaknuo je i dodao kako je moguće da je zmija pobjegla kada je njezin vlasnik bio rastresen ili ju je netko mogao namjerno pustiti. Uvjeren je da je do napada došlo zato što se zmija branila, a riječ je o mužjaku koji je, vrlo vjerojatno, tražio ženku.

– To je inače divna zmija i vrlo je smirena. Želio bih je vratiti njezinom vlasniku i shvatiti što se dogodilo. Ako se nitko ne javi, gmaz će biti ponovno udomljen – dodao je.

Vjeruje se kako diljem te zemlje živi oko tri milijuna zmija koje su kućni ljubimci.

Previous articleU 75. kolu igre Eurojackpot pogođen je glavni dobitak 5+2 u iznosu od 65.950.426,80 eura!
Next articleSkinula se ‘najzgodnija nogometašica na svijetu’: Odlučila ‘iskoristiti’ obožavatelje za dodatnu zaradu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here