Home Vijesti Muškarac umro od gripe, još se stignete cijepiti!

Muškarac umro od gripe, još se stignete cijepiti!

110
0

Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije jutros je zaprimio prijavu od Opće bolnice u Slavonskom Brodu da je jedna osoba preminula i da je bila pozitivna PCR-om na gripu.

“U našoj županiji se bilježi veći porast broja oboljelih zadnja dva do tri tjedna, ta brojka je na tjednoj razini 220 oboljelih”, kazao je za Danas.hr dr. Ante Cvitković ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije. Preminuli muškarac je imao i druge bolesti: “Prema podacima koje sam dobio nije bio cijepljen”, potvrdio je.

“Gripa je bila ta koja je po svemu sudeći potaknula taj neželjeni i malo nepredviđeni niz događaja koji su, nažalost, doveli do smrtnoga ishoda, rekao je dr. Ivica Čabraja, Odjel infektologije, OB Slavonski Brod za HRT.

Nakon respiratornog sincicijskog virusa zbog kojeg se pune hitne i pedijatrijske čekaonice, sve više problema zadaju streptokok, koronavirus i gripa, od koje je broj oboljelih u samo tjedan dana porastao za čak 140 posto.

Prema posljednjim podacima od prije dva tjedna, u Hrvatskoj je ove sezone dosad zabilježeno 1759 slučajeva gripe. S obzirom na to kako liječnici kažu da je pritisak velik i da sve više građana traži njihovu pomoć. “Za očekivati je da je taj broj danas znatno veći”, javila je u Dnevniku u podne novinarka HTV-a Ruža Ištuk.

Prema svemu sudeći, epidemija gripe je počela, počinje uzlazna putanja po broju oboljelih i za očekivati je da će u idućim tjednima te brojke rasti. Prema zadnjim izvješćima koja su dostupna najveći broj oboljelih je u tri županije – Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Krapinsko-zagorskoj.

“Kao što je očekivano, najveća stopa je kod djece školske i predškolske dobi, a najniža kod osoba iznad 65 godina”, rekla je epidemiologinja dr. Vesna Višekruna Vučina, HZJZ. Poručila je da još nije kasno cijepiti se protiv gripe te je pozvala rizične skupine, starije i sve ostale koji se još nisu cijepili da to učine.

Previous articleCalciomercato: Dva talijanska kluba žele Livaju
Next articleŠef Wagnera se snimio pored tijela plaćenika: ‘Ugovor im je istekao, sada idu kući’ (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here