Home Mozaik Muž čuo glas usred noći pa zatekao svoju ženu vezanu za krevet

Muž čuo glas usred noći pa zatekao svoju ženu vezanu za krevet

112
0
pexels kristin vogt 57686
pexels kristin vogt 57686

Mjesečarenje, često smatrano jednostavnom neugodnošću spavanja, može biti ne samo neugodno, već i opasno, kako pokazuje priča Britanke Charlotte Tiedemann, medicinske sestre na intenzivnoj njezi.

Charlotte, 30-godišnjakinja, nedavno je odlučila poduzeti neke prilično ekstremne mjere kako bi se zaštitila tijekom svojih noćnih avantura. Prije nego što zaspi, čvrsto se veže, obično “pojasom” od badema, pričvrsti za okvir kreveta ili za svog zaručnika Aleca, iz straha da bi inače mogla završiti negdje nepredvidivo.

Ovim drastičnim mjerama pribjegla je nakon desetljeća mjesečarenja, koje je posljednjih mjeseci postalo još učestalije zbog stresa izazvanog pandemijom i financijskom krizom.

Charlotte i Alec imaju dvoje djece, četverogodišnju Bellu i 18-mjesečnog Baileya. “Mjesečarim, pričam u snu i imam noćne more od svoje druge godine. Prestala sam se vezati za krevet šest mjeseci nakon svakog poroda jer sam bolje spavala kad su se moja djeca probudila tijekom noći. Ali kad su počela spavati, noću, problemi su se ponovno pojavili”, objasnila je Charlotte.

Njezin problem nije neuobičajen, a dr. Guy Meadows navodi da će oko 20 posto ljudi u nekom trenutku u životu doživjeti mjesečarenje.

Alec je također podijelio svoje iskustvo: “Prije šest mjeseci probudio sam se usred noći i čuo glasove. Zatekao sam Charlotte kako priča u kutu spavaće sobe, vezana za krevet. Bio je to prizor koji me nije ostavio ravnodušnim.”

Ova priča naglašava ozbiljnost problema s mjesečarenjem i nužnost pronalaženja rješenja za njegovo upravljanje, ne samo radi sigurnosti osobe koja mjesečari, već i zbog njihove obitelji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here