Home Vijesti Nenad Končar: Neophodno dublje restrukturiranje

Nenad Končar: Neophodno dublje restrukturiranje

1764
0

Ne znamo točan broj viška zaposlenih u Grupi 3. maj, ali znamo da će biti potrebno dublje restrukturiranje nego što smo procijenili prije dvije godine kad smo izašli s našom ponudom. I dalje ostajemo pri toj ponudi, ali samo ako smo dobrodošli kao partneri, reakcija je Nenada Končara u razgovoru za Radio Rijeku na napise u medijima nakon niza sastanaka s čelnim ljudima iz Uprave i sindikata koje su otac i sin Končar održali u subotu u Brodogradilištu 3. maj.

Potencijalni kupac riječkog brodogradilišta Danko Končar jučer se sastao s predstavnicima sindikata 3. maja. Izjavio je kako nema novih i sigurnih poslova koje bi kao potencijalni budući vlasnik donio sa sobom i tako zaposlio kapacitete tog brodogradilišta. Dodao je kako u njemu ima viška od 1.000 do 1.500 radnika, izjavio je za Hinu glavni povjerenik većinskog Sindikata metalaca (SMH) Juraj Šoljić, koji ovu Končarevu izjavu tumači kao generalnu. Podsjetio je kako je u programu restrukturiranja 3. maja jasno zavedena brojka o budućih 1.900 zaposlenih, što bi bilo oko petstotinjak manje nego sada.

Vedran Sabljak iz Sindikata Istre i Kvarnera (SiK) i predsjednica Radničkog vijeća Nada Jelinić-Starčević tvrde da je riječ o najavi otkaza. Zašto država upleće Končara osim ako se na taj način ne misli riješiti poduzeća kojima ne zna upravljati, upitala se Jelinić-Starčević.

Prema riječima Juraja Šoljića, Končar je na sastanku spominjao njemačkog partnera s kojim bi trebao razgledati pogone Peškere na otoku Krku i mogućnosti koje taj izdvojeni pogon nudi za izradu dijelova temelja za vjetroelektrane.

Končareva tvrtka Jadranska ulaganja jedina je predala ponudu za privatizaciju 3. maja. Najavljeno je da će se do mogućeg potpisa kupoprodajnog ugovora održati još najmanje dva sastanka s predstavnicima uprave i sindikata tog brodogradilišta.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here