Home Vijesti Vujić: 3.maj može ostati u vlasništvu države

Vujić: 3.maj može ostati u vlasništvu države

1466
2

“Brodogradnja mora opstati”, odlučan je obnašatelj dužnosti župana primorsko-goranskog Vidoje Vujić. To je njegov odgovor na stav Danka Končara, potencijalnog vlasnika 3. Maja da je u riječkom škveru trenutno 1500 radnika viška. “Tko će biti vlasnik nije bitno. Bitno je kakav je program i što se smjera”, izjavio je Vujić.


Vidoje Vujić

Iako se slaže da programi restrukturiranja sigurno zahtijevaju određene rezove, Vujićev je stav da možda postoji manjak posla, ali ne i višak radnika. “Brodogradilišta nisu u tako lošem položaju, pogotovo ne 3. Maj i uostalom mogu ostati u vlasništvu države koja se samo mora držati prokušanih svjetskih modela”, kaže Vujić i dodaje:

“Brodogradnja se skupo zaduživala. Zašto je to bilo tako, ja ne znam. Kome je to odgovaralo, također mi nije poznato, ali ono što u budućnosti treba napraviti je okrenuti ploču, ne gledati u retrovizor i hrvatska brodogradnja ima perspektivu”.(index.hr)

2 COMMENTS

  1. Vidoje Vujić je kapacitet.Ima papire. Pa kad djeli savjete kapom i šakom neka izvoli otići raditi u 3.Maj, da pokaže taj svoj doktorat.
    Zna On vrlo dobro koliko zna, no i mi neki drugi znamo koliko On zna. Da mu nije bilo Partije i S.Linića nikada ne bi bio tu gdje je danas. On je tu došao kao partijac, a ne kao papirnati doktor znanosti.
    Između ostalog ovaj grad je i postao rupa na karti Hrvatske, jasno za svih osim partije,kupljenih stranaka,medija i gradske i županijske birokracije i dvadesetak tajkuna koji opslužuju tu vlast.

  2. Vidoje pojma nema što govori otkako je postao župan. Koje komunjarske fraze i floskule bez konkretnog zahtjeva ili prijedloga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here