Home Vijesti Na Kvarneru udari vjetra do 175 km/h!

Na Kvarneru udari vjetra do 175 km/h!

310
0

Za kompletnu obalu Jadrana jutros je na snazi crveni meteoalarm s upozorenjem na olujne udare vjetra, koja će na trenutke imati i orkanske udare.

U riječkoj regiji očekuju se olujni, a pod Velebitom i orkanski udari bure, s najjačim udarima od 110 do čak 180 kilometara na sat. Na Kvarneru se predviđa mjestimice jaka olujna bura, uz najjače udare vjetra do 175 km/h.

U sjevernoj Dalmaciji očekuje se mjestimice olujna bura, a najjači udari vjetra mogu ići do 150 km/h, kao i u srednjoj Dalmaciji, dok se na krajnjem jugu očekuju udari vjetra do 120 km/h.

“U Velikom tjednu ponovno će nam trebati zimske jakne, na kopnu već u ponedjeljak. Osim niže temperature zraka, neugodan će mnogima biti i jak sjeveroistočni vjetar, na Jadranu još jača bura, često olujna, na već uobičajenim lokacijama na udare i orkanska, posebice u ponedjeljak i utorak. Iako ponegdje može biti slabih oborina, osobito u unutrašnjosti – uglavnom će biti suho, uz promjenjivu naoblaku, ali i dosta sunčanog vremena, vjerojatno najviše na sjevernom Jadranu. Na kopnu će probleme nekima stvarati i mraz, osobito sredinom tjedna.”, kaže zaHRT meteorolog Tomislav Kozarić iz DHMZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here