Home Vijesti Na maturalnoj markerom označavali tko je cijepljen, dio roditelja bijesan!

Na maturalnoj markerom označavali tko je cijepljen, dio roditelja bijesan!

1655
0

Američki mediji pišu da je jedna srednja škola iz New Hampshirea na maturalnoj zabavi označavala učenike markerom ovisno o tome jesu li cijepljeni ili nisu.

NBC Boston piše da je srednja škola Exeter crnim markerom obilježila svakog učenika koji nije cijepljen, dok su cijepljene označili crvenim markerom. Neke od roditelja taj je postupak škole razbjesnio.

Jedan roditelj je zastupnici u okrugu u kojem se nalazi škola, Melissi Litchfield, navodno rekao da su učenici “morali dizati ruke nakon svake treće pjesme kako bi brojevi koji su im bili ispisani markerom na rukama bili zabilježeni za potrebe evidencije”.

Iz škole su za NBC Boston rekli da su oznake napravljene u svrhu evidencije, što je, kažu, omogućilo svoj djeci da prisustvuju maturalnoj zabavi, bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne.

“Feedback od učenika i roditelja bio je izuzetno pozitivan što se tiče maturalne zabave. Svjesni smo da su izražene neke zabrinutosti. Uložili smo sve napore – pridržavajući se smjernica za evidenciju kontakata – kako bismo osigurali da se ne dogodi povreda nečije privatnosti te da se ne dogodi da itko bude izdvojen”, objasnili su iz škole.

“Nadamo se da će zajednica shvatiti da, iako nijedan model nije savršen, ovaj model omogućava studentima da dožive to ‘normalno’ iskustvo maturalne zabave na kraju svog školovanja. To je uspomena s kojom želimo da odu iz ove škole”, dodali su i naglasili da su roditeljima prije maturalne rekli da će na taj način održavati evidenciju prisutnih na maturalnoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here