Home Vijesti Na obuci u Delnicama teško ozlijeđen vojnik

Na obuci u Delnicama teško ozlijeđen vojnik

61
0

U vojarni u Delnicama teško je ozlijeđen hrvatski vojnik koji je na obuci rukovao zasad nepoznatim pirotehničko-eksplozivnim sredstvom. Ozljeda šake sanirana mu je u KBC-u Rijeka. Teško su mu ozlijeđene i oči, potvrđeno je za Dnevnik Nove TV iz izvora bliskih Glavnom stožeru.

Vojna policija pokrenula je istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do nesreće te je li riječ i o čijem propustu.

Sve se odigralo nekoliko sati nakon što je iz Zapovjedništva Specijalnih snaga otišao predsjednik države Zoran Milanović s delegacijom.

Vojnik iz vojarne u Delnicama ozlijeđen je prilikom pripreme poligona za provođenje planirane aktivnosti obuke u četvrtak navečer, izvijestili su iz Ministarstva obrane jučer te dodali da su ozljede vojnika sanirane.

Vojnik je zadobio ozljede šake i očiju, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Rijeka, gdje su mu ozljede uspješno sanirane.

Incident se dogodio u vojarni Stožerni brigadir Ante Šaškor u Delnicama i u tijeku je utvrđivanje svih relevantnih okolnosti pa iz MORH-a tvrde da nisu u mogućnosti iznositi bilo kakve informacije.

“Napominjemo pritom kako su prilikom redovnih i vježbovnih aktivnosti Hrvatske vojske uvijek moguće izvanredne situacije te kako se u navedenim slučajevima primjenjuju standardni operativni postupci i procedure”, naveli su u priopćenju.

Istaknuli su i da im je sada najvažnije zdravlje, odnosno uspješan oporavak ozlijeđenog pripadnika Hrvatske vojske.

Previous article‘Sramotno je da se tu igra prvoligaški nogomet‘ Torcida najavila masovni pohod na Rijeku
Next articleNa Brijunima naletjeli na nevjerojatan podatak o Titu za kojeg su rijetki čuli: ‘Zbog ovoga je ušao u Guinessovu knjigu rekorda’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here