Home Mozaik Najavljena velika blues eksplozija na Opatijskoj rivijeri i Kastvu

Najavljena velika blues eksplozija na Opatijskoj rivijeri i Kastvu

299
0

Najvažniji glazbeni događaj sezone, kultni Jerry Ricks Blues Festival, je pred nama. Ne propustite veliki blues ‘bigbang’ koji će posljednjih osam dana srpnja Opatijsku rivijeru i Kastav pretvoriti u meku kvalitetne glazbe te ujedno proslaviti 15. godina uspješnog postojanja. Izniman line up predvode vrhunska imena kao što su Kyla Brox, Johnny Rawls, SekouKouyate,, Keith Thompson Band i još mnogi drugi svirat će na predivnim lokacijama na Kvarneru – od Mošćeničke Drage, Mošćenica, preko Lovrana, Opatije, Matulja, Klane sa završnim večerima u Kastvu.

Za Kylu Brox kažu da je odgovor iz Manchestera na Arethu Franklin. Kritika je svrstava među najbolje blues pjevačice koje trenutno Velika Britanija može ponuditi. Kao dijete iz glazbene obitelji Kyli je bilo predodređeno da postane glazbenica. Johnny Rawls je soul-blues legenda s karijerom koja se proteže na više od 50 godina. Dobitnik je svih najprestižnijih nagrada u domeni bluesa: The Blues Music Awards, Blues BlastAwards, Living Blues Awards, W. C. HandyAward itd. Radi se o nagradama u raznim kategorijama ; od blues izvođača godine do soul-blues albuma godine, kompozicija godine itd. Ovaj glazbenik iz Mississippija redovito godišnje održi preko 200 koncerata diljem svijeta uključujući najveće svjetske festivale poput Chicago Blues Festival ili Waterfront Blues Festival na kojima je nastupao više puta. SekouKouyatea nazivaju afričkim Jimi Hendrixom zbog načina na koji svira tradicionalni afrički instrument koji se zove kora. Jedan je od najvećih virtuoza koji potječu s afričkog kontinenta. Njegova glazba ima korijene duboko u afričkoj tradicijskoj glazbi koju uspješno spaja s bluesom, funkom, jazzom, čak i klasičnom glazbom. Kao inovator i uzor novim generacijama afričkih glazbenika SekouKouyate je istinska world-music atrakcija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Visokoenergetski blues rock bio bi najbolji opis glazbe Keith Thompson Banda koji svoju glazbu temelji na velikoj ostavštini britanske blues scene. Band je u Velikoj Britaniji postao poznat po uzbudljivim live nastupima i stekao veliko sljedbeništvo. Osim što vodi vlastiti band gitarist Keith Thompson je i session glazbenik ali radio je i na brojnim drugim projektima kao što je glazba za neke od najpopularnijih kompjuterskih igrica kao što su “Grand Prix 2” i “OvertheHedge”, napisao je puno glazbe za TV serije, reklame i razne soundtracke, bio je involviran u projekt Sir George Martina i ostvario brojne suradnje s vrhunskim britanskim glazbenicima.

– Kvarner je već nadaleko poznat kao destinacija vrhunske gastronomije i turizma, a ovaj festival dodatno će potvrditi status koji naša destinacija uživa ne samo u Hrvatskoj već i u cijelom svijetu, poručili su organizatori.

Ulaz je slobodan, a svirke startaju u 21 sat. Ne pripustite nezaboravne koncerte vrhunskih svjetskih blues glazbenika. Vidimo se na Festivalu!

Previous articleOtkriveno što se nalazi u lijesu koji je na krovu automobila stigao na Jadran!
Next articleBivši Dinamovac: ‘Krivo mi je kad vidim tko u Dinamu igra moju poziciju, a ja nisam dobio šansu…‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here