Sport

Najavljeno 5. izdanje automobilističke utrke Intercars Učka 2018.

Najavljeno 5. izdanje automobilističke utrke Intercars Učka 2018.

Jubilarno, 5. izdanje automobilističke utrke Intercars Učka 2018., iz kalendara discipline Formula driver, održat će se 14. i 15. srpnja. Sportski zanesenjaci iz AK Opatija motorsporta pripremaju još jedan oktanski spektakl na padinama Učke za koji se nadaju da će i ove godine ostati upamćen po brojnim natjecateljima te publici kao i prethodna četiri izdanja.
Sezonu je otvorila utrka u Buzetu koja je okupila rekordni broj natjecatelja, a prema najavama, organizatori Učke mogli bi se naći u istim, slatkim, problemima. Koncept utrke preslikan je od Talijana, kao svojevrsna kombinacija brdskih utrka i autoslaloma, a dosadašnja natjecanja pokazala su koliko je u Hrvatskoj atraktivna ova najmlađa auto disciplina.
Po već ustaljenom rasporedu, tehnički prijam i verifikacija dokumenata zakazana je za 14. srpnja, od 16 do 19 sati, dok je objava startne liste predviđena u 20:30 sati. Dan kasnije, 15. srpnja, službeni trening starta u 8:30 dok je start utrke u 11 sati, nakon svečanog otvorenja.
Natjecanje se odvija na legendarnoj stazi na Učki, usporenoj s osam šikanana potezu od Veprinca do raskršća prema Lanišću, a organizatori očekuju natjecatelje iz Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske koji će se bodovati za HAKS kup i posebnu nagradu organizatora.

– Kao i proteklih godina, posljednja tri mjeseca intenzivno radimo na organizaciji jubilarnog izdanja utrke. Nadam se da će se sve odvijati po planu, da nas vremenske prilike neće omesti u realizaciji trke, ali i svih popratnih sadržaja, koji su ove godine dodatno prošireni aktualnim svjetskim prvenstvom u nogometu. Posebna zahvala ide sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo izvedivo, ali i medijskim pokroviteljima koji nas kvalitetno prate. Nastavljamo s uhodanim TV prijenosom na Kreator TV-u, a trenutno smo u pregovorima i s regionalnim TV kućama koje su pokazale interes za live prijenos, rekao nam je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Osim organizacijskih briga, članovi kluba imaju i razloga za zadovoljstvo, obzirom da su na otvorenju ovogodišnje sezone ostvarili izvrstan rezultat u Buzet.

– Od ove utrke imamo velika očekivanja, pogotovo što smo u Buzetu napravili sjajan rezultat i osvojili prvo mjesto u klupskom poretku. Boje kluba branit će Ivan Juranić, Edi Kuharić, Mateo Butorac, Paolo Mavričić, Nenad Gržančić, Marsel Katić, Goran Crnković i Josip Kaštelan te senadamo da rezultat neće izostati, dodao je Puži pozvao sve vozače da se okušaju u autosportu upravo kroz ovu disciplinu. Prijavnica i pravilnik se mogu pronaći na službenim stranicama AK Opatija motorsporta.

– Veliki medijski interes, ali i sami značaj ove manifestacije prepoznali su brojni sponzori i pokrovitelji utrke, kojima od srca zahvaljujemo. To su redom:tvrtka Inter cars, GradOpatija, Automehanika Butorac, Auto Kras Istra, Thalassotherapija Opatija, Experience shop, IP studio, Automatic servis, Puž auto, auto kuća Hyundai Afro, Sekundar usluge, Pe.ma trgovina, zaštitarska kućaKlemm, tvrtke 3t Cable, Came, UBER, Kamgrad, Neoprom, obrt Juranić iz Delnica te medijski pokrovitelji Kreator TV, Novi list, portali PodUckun.net i torpedo.media te Pomorski radio Bakar, istaknuo je Igor Puž.

Zbog održavanja utrke dio županijske ceste od centra Veprinca do Poklona bit će zatvoren u nedjelju, 15.07.2018. od 8 do 19 sati.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Armada objavila novu pjesmu, sviđa li vam se?

spJanuary 15, 2019

Uvjerljiva pobjeda Primorja u Budvi!

spJanuary 12, 2019

Bundesligaš prejak za ‘bijele’, tri gola u mreži Rijeke

spJanuary 12, 2019

Rijeka danas protiv Wolfburga

spJanuary 12, 2019

HNTV prenosi utakmice Rijeke na pripremama u Portugalu

spJanuary 10, 2019

Leonard Zuta: Hvala svima na podršci!

spJanuary 9, 2019

Heber u Shenzen za 7 milijuna eura?

spJanuary 7, 2019

Ivan Mance: Bit ćemo spremni reagirati u slučaju izlaznih transfera

spJanuary 6, 2019

Zuta na odlasku, Rijeci 400.000 eura?

spJanuary 5, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.