Sport

Najavljeno 5. izdanje automobilističke utrke Intercars Učka 2018.

Najavljeno 5. izdanje automobilističke utrke Intercars Učka 2018.

Jubilarno, 5. izdanje automobilističke utrke Intercars Učka 2018., iz kalendara discipline Formula driver, održat će se 14. i 15. srpnja. Sportski zanesenjaci iz AK Opatija motorsporta pripremaju još jedan oktanski spektakl na padinama Učke za koji se nadaju da će i ove godine ostati upamćen po brojnim natjecateljima te publici kao i prethodna četiri izdanja.
Sezonu je otvorila utrka u Buzetu koja je okupila rekordni broj natjecatelja, a prema najavama, organizatori Učke mogli bi se naći u istim, slatkim, problemima. Koncept utrke preslikan je od Talijana, kao svojevrsna kombinacija brdskih utrka i autoslaloma, a dosadašnja natjecanja pokazala su koliko je u Hrvatskoj atraktivna ova najmlađa auto disciplina.
Po već ustaljenom rasporedu, tehnički prijam i verifikacija dokumenata zakazana je za 14. srpnja, od 16 do 19 sati, dok je objava startne liste predviđena u 20:30 sati. Dan kasnije, 15. srpnja, službeni trening starta u 8:30 dok je start utrke u 11 sati, nakon svečanog otvorenja.
Natjecanje se odvija na legendarnoj stazi na Učki, usporenoj s osam šikanana potezu od Veprinca do raskršća prema Lanišću, a organizatori očekuju natjecatelje iz Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske koji će se bodovati za HAKS kup i posebnu nagradu organizatora.

– Kao i proteklih godina, posljednja tri mjeseca intenzivno radimo na organizaciji jubilarnog izdanja utrke. Nadam se da će se sve odvijati po planu, da nas vremenske prilike neće omesti u realizaciji trke, ali i svih popratnih sadržaja, koji su ove godine dodatno prošireni aktualnim svjetskim prvenstvom u nogometu. Posebna zahvala ide sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo izvedivo, ali i medijskim pokroviteljima koji nas kvalitetno prate. Nastavljamo s uhodanim TV prijenosom na Kreator TV-u, a trenutno smo u pregovorima i s regionalnim TV kućama koje su pokazale interes za live prijenos, rekao nam je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Osim organizacijskih briga, članovi kluba imaju i razloga za zadovoljstvo, obzirom da su na otvorenju ovogodišnje sezone ostvarili izvrstan rezultat u Buzet.

– Od ove utrke imamo velika očekivanja, pogotovo što smo u Buzetu napravili sjajan rezultat i osvojili prvo mjesto u klupskom poretku. Boje kluba branit će Ivan Juranić, Edi Kuharić, Mateo Butorac, Paolo Mavričić, Nenad Gržančić, Marsel Katić, Goran Crnković i Josip Kaštelan te senadamo da rezultat neće izostati, dodao je Puži pozvao sve vozače da se okušaju u autosportu upravo kroz ovu disciplinu. Prijavnica i pravilnik se mogu pronaći na službenim stranicama AK Opatija motorsporta.

– Veliki medijski interes, ali i sami značaj ove manifestacije prepoznali su brojni sponzori i pokrovitelji utrke, kojima od srca zahvaljujemo. To su redom:tvrtka Inter cars, GradOpatija, Automehanika Butorac, Auto Kras Istra, Thalassotherapija Opatija, Experience shop, IP studio, Automatic servis, Puž auto, auto kuća Hyundai Afro, Sekundar usluge, Pe.ma trgovina, zaštitarska kućaKlemm, tvrtke 3t Cable, Came, UBER, Kamgrad, Neoprom, obrt Juranić iz Delnica te medijski pokrovitelji Kreator TV, Novi list, portali PodUckun.net i torpedo.media te Pomorski radio Bakar, istaknuo je Igor Puž.

Zbog održavanja utrke dio županijske ceste od centra Veprinca do Poklona bit će zatvoren u nedjelju, 15.07.2018. od 8 do 19 sati.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Amerikanci potvrdili, Heber nastavlja karijeru u New Yorku

spMarch 20, 2019

Hrvoje Smolčić: Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj

spMarch 19, 2019

Heber putuje ‘preko bare’, već se oprostio sa suigračima!

spMarch 18, 2019

Bišćan: Odlična predstava unatoč svim problemima!

spMarch 17, 2019

FOTO: Tri komada u mreži Osječana!

spMarch 17, 2019

Zamet pobijedio s čak 13 pogodaka prednosti!

spMarch 17, 2019

Rijeka – Osijek: Bijeli dominantni na domaćem travnjaku

spMarch 17, 2019

Bišćan: Ekstra zahtjevna utakmica protiv Osijeka

spMarch 15, 2019

Komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru

spMarch 13, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.