Home Vijesti Najavljeno grmljavinsko nevrijeme, ponegdje moguća i tuča!

Najavljeno grmljavinsko nevrijeme, ponegdje moguća i tuča!

186
0

U većini krajeva danas će biti barem djelomice sunčano te i dalje nestabilno. Lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom izgledni su već prijepodne, ali osobito u drugom dijelu dana i navečer kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme uz jak i olujan vjetar, ponegdje i tuču, prognozira DHMZ.

U Dalmaciji će biti sunčanije te uglavnom suho. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jugozapadnjak i jugo, a na sjeveru i bura.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 25 do 30, na moru većinom od 30 do 35°C.

DHMZ je objavio narančasta upozorenja na nevrijeme za tri regije: gospićku, zagrebačku i osječku.

U noći te ponovno popodne i navečer moguće je lokalno grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnijom oborinom. Vjerojatnost grmljavine je veća od 70 posto.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, piše DHMZ.

U karlovačkoj regiji su danas poslijepodne mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a vjerojatnost grmljavine prelazi 70 posto. Objavljeno je žuto upozorenje.

U riječkoj regiji, koja obuhvaća i Istru, te u kninskoj regiji, objavljeno je žuto upozorenje zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena.

“Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, piše DHMZ.

Previous articleFizičar otkrio koliko je grmljavina opasna: ‘Za vrijeme oluje sigurni ste samo na jednom mjestu’
Next articleVideo u kojem istarske none rade pljukance postao hit na popularnom Instagram profilu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here