Home Mozaik Nakon 20 godina braka, upoznala dečka na internetu i dogodio se užas:...

Nakon 20 godina braka, upoznala dečka na internetu i dogodio se užas: ‘Osjetila sam bol u žlijezdama’ (VIDEO)

365
0

Nedostatak informacija i nedovoljno znanja o spolno prenosivim bolestima i intimnim odnosima mogu nas dovesti u prilično rizične situacije.

Iako se danas na internetu može pronaći pregršt priča koje ukazuju na to da stupanje u odnose bez zaštite može završiti kobno, ovu lekciju, nažalost, ne shvaćaju svi ozbiljno. Takvo je iskustvo doživjela i Rachel Delay (48) iz Velike Britanije koja je u emisiji This Morning rekla da nije na vrijeme shvatila da se i bijelci mogu zaraziti HIV -om. Zaprepaštenim voditeljima emisije rekla je kako nikada nije mislila da postoji rizik.

Bilo je to 2004. godine, nedugo nakon 40. rođendana, kada je otišla na sastanke zakazane na internetu, a godinu dana ranije razvela se nakon 20 godina braka. Započela je vezu sa Simonom i činilo se da je par “kliknuo” i da su bili dobro.

Tijekom ljeta i njihov se odnos fizički poboljšao. Znala je da ne može zatrudnjeti pa nije ni razmišljala o zaštiti. A o HIV-u nije ni razmišljala.

– Nisam znala ništa o tome. Nisam znala da je moguće zaraziti se – rekla je.

Za nekoliko mjeseci ljubavna je veza završila, a ubrzo nakon toga počela se osjećati loše.

– Žlijezde su mi natekle, imala sam upaljeno grlo i visoku temperaturu, nisam mogla jesti. Izgledalo je kao da imam teži oblik gripe – rekla je Rachel

Nakon što su nalazi bili nejasni, predložili su joj da se testira na HIV.

“Pomislila sam zašto”, rekla je iznenađeno.

– Nisam znala ništa o tome, mislila sam da se to dobiva u Africi. Nisam poznavala zaražene bijelce.
Sedam dana nakon testa primila je užasnu vijest da je HIV pozitivna.

– Moje prve riječi bile su “Hoću li umrijeti?”. Sad mi to zvuči glupo jer znam da HIV nije smrtna kazna. Moja djeca, koja su u to vrijeme bila tinejdžeri, kao i moja majka, dobro su primili vijest.

No nisu svi dobro primili vijest:

– Prijateljica moje kćeri nije me htjela blizu svoje bebe. Tada me to uzrujalo, ali shvatila sam da ni ona nije dobila upute.

Danas Rachel uzima dva lijeka ujutro i jedan navečer te pokušava ojačati imunološki sustav. Priznala je da nema veze s muškarcima te kaže da se ljudi, bez obzira na dob, moraju educirati o HIV -u.

– Ne identificiram se s HIV -om, ljudi me vole zbog toga što sam – zaključila je

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here