Home Vijesti Nakon pet i pol godina započelo suđenje suspendiranom pročelniku Vladimiru Bencu

Nakon pet i pol godina započelo suđenje suspendiranom pročelniku Vladimiru Bencu

262
0

– Ne smatram se krivim – izjavio je Vladimir Benac (49), bivši pročelnik Odjela za gospodarenje imovinom Grada Rijeke, na početku suđenja u riječkom Županijskom sudu, u procesu na kojem ga optužnica USKOK-a tereti za makinacije u ‘aferi Čandekova’, u slučaju poslovnog prostora u toj ulici kojeg je potpuno uređenog, o trošku Grada Rijeke, dobila i tvrtka u vlasništvu njegove supruge, nakon ‘friziranog’ natječaja, izvijestio je portal Burin.

Benac je optužen za nezakonito pogodovanje, kazneno djelo za koje je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Kako je izjavio da se ne smatra krivim, svoju će obranu iznijeti pri kraju suđenja, nakon što se na raspravi provedu svi dokazi.

Optužnicom USKOK-a Vladimiru Bencu stavlja se na teret da je, kao pročelnik Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom, od ožujka do prosinca 2016. godine poduzimao radnje kako bi tvrtki, koja je obavljala knjigovodstvene poslove za više trgovačkih društava – pa i tvrtke u vlasništvu njegove supruge – osigurao da, uz plaćanje minimalne najamnine, na natječaju dobije na korištenje adaptirani i uređeni poslovni prostor ukupne površine od 271 četvornog metra.

– Zaposlen sam u Gradu Rijeci – odgovorio je Vladimir Benac na pitanje sutkinje da li je zaposlen i gdje. Rekao je da mu mjesečna plaća iznosi oko 11 tisuća kuna.
I to je zaista tako, Benac i dalje prima plaću, odnosno naknadu plaće, iako ne radi, ne dolazi i ne mora dolaziti na posao, jer je suspendiran još 1. travnja 2017. godine, dakle, prije pet i pol godina.

Previous articleDjevojčica, na koju jučer automobilom naletjela umirovljenica, puštena na kućnu njegu!
Next articleVlašić radi po posebnom programu, Dalić napravio promjene oko treninga

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here