Home Sport Napadač od 3 milijuna eura bira između Dinama i Zvezde!

Napadač od 3 milijuna eura bira između Dinama i Zvezde!

68
0

Žan Vipotnik i njegov eventualni transfer u Dinamo glavna su nogometna tema u Hrvatskoj i Sloveniji. Dinamo je zainteresiran za 21-godišnjeg napadača Maribora, ali ima sve manje vremena da ga dovede. Slovenci su Dinamu dali rok do ponedjeljka, pa do jučer, a prema zadnjim informacijama, pregovori i dalje traju.

Slovenac je za to vrijeme dao intervju za slovenski portal Nogomania u kojem je govorio o dosadašnjoj karijeri, reprezentaciji, ali i interesu Dinama i Crvene zvezde. Vipotnik je ove sezone zabio 23 gola uz jednu asistenciju u 37 nastupa za Maribor u prvenstvu i kupu. Za njega postoji interes i iz Francuske i Portugala, a novinar ga je pitao što misli o interesu Dinama.

“Želim otići u klub koji vidi nešto u meni i koji daje priliku mladim igračima. Dinamo je definitivno takav klub. Promijenili su trenera, a Igor Bišćan je vodio hrvatsku mladu reprezentaciju. Naravno, još je rano za takve priče, a u obzir ću sigurno uzeti i kvalitetu lige i kvalitetu života u gradu u koji odlazim”, rekao je Vipotnik i osvrnuo se na interes Crvene zvezde:

“Lijepo je čuti da se takav klub za tebe zanima. Crvena zvezda će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, a to je zaista veliki klub koji je bio i prvak Europe. Sve to ćemo uzeti u obzir i moj agent i ja ćemo donijeti najbolju odluku za moju karijeru.”

Transfer Vipotnika bi, ako do njega dođe, trebao iznositi najmanje tri milijuna eura. Ranije se pričalo da bi Maribor uzeo još nekog igrača pod račun, ali ni to nije imperativ, već bi slovenski doprvak pristao na buduću razmjenu igrača od čije eventualne prodaje bi klubovi podijelili odštetu.

Maribor je još prije mjesec dana odbio ponudu Real Salt Lakea i jednoga kluba iz Rusije koji su bili spremni platiti nešto više od četiri milijuna eura. Vipotniku se nije išlo u MLS, a Rusija mu nikako nije bila opcija.

Interes su pokazali neki bundesligaši, a trenutačno su Dinamu najveća konkurencija jedan portugalski i jedan francuski klub. Za njih je cijena nešto veća nego za Dinamo, a uključuje i velike bonuse i postotak od budućeg transfera.

Ni Portugalcima ni Francuzima to nije problem platiti, ali Maribor bi ga najradije prodao Dinamu, a i Vipotniku je eventualno igranje u Ligi prvaka najprimamljivija opcija. Kad je plaća u pitanju, njegov ugovor Dinamu također ne bi bio preskup. Spominju se cifre između 250.000 i 350.000 eura po sezoni, čime bi spadao u kategoriju članova prve momčadi s najmanjim ugovorima.

Previous articleOva pjesma nije osvojila Eurosong, a već je postala svjetski hit
Next articleZnate čemu služi ova rupica u tenisicama?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here