Home Mozaik Ova pjesma nije osvojila Eurosong, a već je postala svjetski hit

Ova pjesma nije osvojila Eurosong, a već je postala svjetski hit

70
0

Na vrhu liste Spotify Viral 50, liste koja mjeri viralnost, odnosno broj dijeljenja, popularnosti i slušanja određene pjesme u proteklom tjednu, popela se pjesma Cha, cha, cha, koju je na Eurosongu izveo finski pjevač Käärijä. Käärijä i njegova pjesma Cha, cha, cha do sada su na Spotifyu skupili nevjerojatan 32.297.751 stream, a pjesma je hit i na drugim platformama.

Na YouTubeu njegov nastup u finalu ima 8.5 milijuna pregleda, dok je polufinalni nastup skupio oko šest milijuna pregleda. Još osam milijuna pregleda ima njegov nastup na nacionalnom natjecanju u Helsinkiju.

Käärijä je na ljestvici potukao pobjednicu Eurosonga Loreen, koja se našla na šestom mjestu ljestvice. Let 3 nalazi se na 15. mjestu ove ljestvice.

Tko je Käärijä?

Finac je u subotu od publike dobio 376 bodova, ali nije uspio pobijediti na Eurosongu i dostići Šveđanku Loreen, koja je u finišu imala sveukupno više bodova. Brojni fanovi Eurosonga nezadovoljni su ovakvim raspletom situacije te smatraju da je pobjeda trebala otići Finskoj.

29-godišnji Käärijä, pravog imena Jere Pöyhönen, odrastao je u Vantaau, gradu u blizini Helsinkija.

Svoju glazbu izdavao je samostalno, sve do potpisivanja svog prvog diskografskog ugovora 2017., a u siječnju ove godine Käärijä je doživio veliki proboj na scenu, kada je najavljen kao jedan od natjecatelja finske verzije Dore, Uuden Musiikin Kipaliua.

Glazbu je volio od malih nogu: “Volio sam bubnjeve. Napravio bih vlastiti od lonaca, tava i kuhala za vodu i mlatio ih žlicom”, rekao je za BBC. Godinama je igrao i hokej, a bio je i kockar. “Prva pjesma koju sam objavio u Finskoj govorila je o mom kockanju”, rekao je.

Käärijä je objavio svoj prvi singl 2016. te nekoliko drugih singlova samostalno prije nego što je potpisao ugovor s izdavačkom kućom Monsp Records 2017. Nakon toga je 2018. izdao produženi album pod nazivom Peliä. Svoj debitantski studijski album Fantastista objavio je 2020.

Previous articlePrometna policija zaustavila ga u vožnji pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole
Next articleNapadač od 3 milijuna eura bira između Dinama i Zvezde!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here