Home Vijesti Napali je na Drenovi dok je rolala

Napali je na Drenovi dok je rolala

1475
1

Gospođa S.S., stanovnica riječkog naselja Drenova, koja se jučer tek pridigla iz kreveta nakon što ju je bez ikakvog razloga napao i teško ozlijedio mladić dok je prošle nedjelje rolala u društvu sina na biciklu svojim kvartom, odlučila je javno progovoriti o nasilju koje je preživjela, ali i strahu koji u posljednje vrijeme vlada Drenovom. Što se dogodilo da je gospođa bez ikakvog razloga zadobila prijelom kosti lica, da je sedam dana u strahu i košmaru, a samo je pokušala provesti lijepu nedjelju sa svojom obitelji.

    – Ama baš ništa nije ukazivalo da će nedjeljno rolanje koje svakodnevno upražnjavam na Drenovi završiti odlaskom na Hitni trakt. Kod okretišta »petice«, blizu Drenovskog groblja u Ulici Ružice Mihić oko 18 sati gdje se nalazi i inače »milijun ljudi«, rolala sam u društvu sina koji vozio biciklom, nešto dalje od mene. Tog dečka sam ugledala nekoliko metara dalje uz obližnji lokal kako razgovara na mobitel i kroz glavu mi je »proletio« njegov divlji pogled, ali sam isto tako odmah pomislila »pa na rolama sam, ne može mi ništa«! No, kako godinama ostavljam vodu i tenisice u jednom grmu uz sam ivičnjak, sagnula sam se kako bih se preobula, a djevojka i taj dečko stvorili se u sekundi kraj mene. U samo jednom djeliću sekunde dečko se doslovce iskreveljio prema meni raširenih ruku u čučećem položaju i sljedeće što sam čula i osjetila bio je prasak po oku. Pala sam na tlo glavom, a desna mi je strana lica istog trena utrnula, osjećala sam se kao da se raspadam. Mladić je i dalje čučao ispred mene velikih mutnih zjenica uz konstantno kreveljenje kao da ne zna da li bi se smijao ili brisao krv. Prizor je bio toliko bizaran da nisam povjerovala da se to meni događa, ali je bol bila stvarna i nepodnošljiva. Priskočio je jedan čovjek upomoć, a djevojka i taj dečko dali se u bijeg. Odmah sam nazvala supruga, uto je došao i sin i odveli su me na Hitni trakt. Tek sam drugi dan prijavila napad Prvoj policijskoj postaji, pokazali su mi nekoliko fotografija iz policijske arhive, ali napadača nisam prepoznala premda mu lice dobro pamtim. Moram priznati, nekako baš nisam dobila dojam da se želi pronaći mladić za kojeg opravdano sumnjam da je bio u narkomanskoj krizi, zdravstveni sam radnik pa nešto i razumijem, kazala nam je u jednom dahu nesretna žena kojoj oporavak tek slijedi. Sedamanest godina sam trenirala tekvando, ali ovako nešto mi se nije dogodilo. Dugo sam bila u dvojbi treba li javno progovoriti, ali s obzirom da nisam jedina koja je doživjela neugodan incident, govorim u ime velikog broja djece i njihovih roditelja koje hvata strah jer nisu sigurni hoće li šetnja doista završiti kao šetnja ili će se pretvoriti u nasilje, poručuje napadnuta žena.
    Policajci su nam potvrdili prijavu napadnute Riječanke dan nakon incidenta, također su potvrdili da je došla s dokumentacijom o lakšim ozljedama, no u međuvremenu je ipak konstatirano da je žena zadobila prijelom s unutarnjim krvarenjem.
    U policiji također ponovo apeliraju na savjest građana, kažu da je sandučić i postavljen upravo kako bi građani anonimno mogli prijaviti pojave i događaje koji se ne mogu svesti pod normalne. Ovaj bezrazložan napad i ozlijeđivanje nije samo za prijavu u »Sandučić povjerenja«, već prije svega za kazneno gonjenje. (novi list)

Previous articleGoogle Chrome (BETA)
Next articleVeliki uspjeh riječkih boćara, Grad Rijeka ignorirao doček

1 COMMENT

  1. Jebeš taj sandučić kad ionako policije nigdje nema. A i kad ih ima, uvijek se nađe neki kreten koji će ih snimit i poslat novinarima. I tako od huligana postane žrtva…. On ipak ima svoja prava, uvijek popustit, njemu treba lijepo objasnit i ostala sranja koja gospoda psiholozi serviraju svaki dan. Ovo što se dogodilo ovoj gospođi je postala svakodnevica i dok društvo štiti delinkvente nemože nam i neće biti nikako bolje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here