Home Vijesti Nastavlja se gašenje dva požara s istarske strane Učke

Nastavlja se gašenje dva požara s istarske strane Učke

1128
0

vatrogasci2Na padinama Učke gromovi su u srijedu oko 17:30 izazvali dva velika požara: kod mjesta Kurelovići i Kirčija, iznad Boljunskog polja. Dimni stupovi bili su vidljivi i s Istarskog ipsilona. Zbog nepristupačnog terena požar nije ugašen, pa će se gašenje iz zraka nastaviti i danas, javlja Radio Rijeka.

Radi se o nepristupačnom šumskom području, pa su na požarište odmah upućena dva kanadera i air tractor. Do 20 sati, kada su s terena opozvani zbog mraka, imali su ukupno tridesetak preleta.

Na teren je s petnaestak vozila izašlo i više od pedeset profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca iz cijele Istre, odnosno javnih vatrogasnih postrojbi iz Pazina, Pule, Poreča, Umaga i Buzeta te članovi DVD-a Pazin i Lupoglav. Gasitelji su stožer formirali u mjestu Paz, odakle imaju najbolji pregled situacije na terenu. Na nogama su bili i pripadnici Službe civilne zaštite vatrogasne zajednice.

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca, jedan je požar sinoć do 21 sat zahvatio površinu od oko osam hektara, a drugi, manji, više na brdu, površinu od oko tri hektara. Životi i imovina nisu ugroženi jer su prve kuće dosta udaljene od mjesta gdje je izbila vatra.

Situacija na terenu sinoć je bila zabrinjavajuća jer se požar iz minu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here