Home Sport Navijači Eintrachta u Napulju unatoč zabrani. Tuku se s policijom i pale...

Navijači Eintrachta u Napulju unatoč zabrani. Tuku se s policijom i pale aute!

59
0

Neprikosnoveni lider Serie A Napoli polako se priprema za proslavu prvog Scudetta nakon 1990. i ere Diega Armanda Maradone, a danas na stadionu nazvanom po legendarnom Argentincu dočekuje Eintracht Frankfurt u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Ako obrani prednost 2:0 iz prve utakmice, postat će treći talijanski klub među najboljih osam ekipa Lige prvaka, nakon što su to uspjeli Milan i Inter. Uoči utakmice traju velike napetosti na ulicama. Gradske vlasti u Napulju su u strahu od nerada zabranile kupovinu ulaznica za utakmicu svim državljanima Njemačke, ali pod pritiscima su tu mjeru smanjili samo na one s boravištem u Frankfurtu.

Unatoč tome, puno navijača Eintrachta stiglo je u Napulj vlakovima iz Bergama i Salerna, a u tome su im pomagali i ultrasi Atalante, s kojima su u dobrim odnosima. Navijači kluba iz Bergama poznati su po mržnji prema južnom dijelu Italije i bili su prisutni i na prvoj utakmici osmine finala. Atalantini i Eintrachtovi navijači sada se zajedno sukobljavaju s policijom i domaćim navijačima.

Scenes of literal urban warfare in Naples as Frankfurt fans wreak havoc and clash with police
by u/TheSpartanLion in soccer

Internet je već pun snimaka koje prikazuju ulične sukobe u kojima lete stolice te gore baklje i automobili, a većinu ih možete pogledati na ovom linku. Navijači iz Bergama navodno su nekim Nijemcima pomogli i da dođu do ulaznica pa vlada zabrinutost da bi se neredi mogli preliti i na tribine.

Previous articleOsuđena poljska aktivistica jer je pomogla ženi da napravi pobačaj
Next articleRadnici Plodina na Cresu prosvjedovali: traže veća prava i bolje radne uvjete

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here