Home Vijesti Ne produži li mu Vlada mandat na čelu Sveučilišta, Pero Lučin će...

Ne produži li mu Vlada mandat na čelu Sveučilišta, Pero Lučin će se kandidirati za riječkog gradonačelnika!

1542
0

lucin_pero_rektor-sveucilista-u-rijeciAktualni rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin mogao bi biti kandidat za gradonačelnika grada Rijeke na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine. Na izbore bi izašao kao nestranački kandidat uz podršku HNS-a u kojem su ga vidjeli kao svog kandidata za ministra znanosti prije poraza Narodne koalicije na zadnjim parlamentarnim izborima.

Lučin još uvijek nije donio definitivnu odluku. U prilog kandidaturi ide činjenica da mu u svibnju iduće godine ističe drugi mandat na Sveučilištu, a po sadašnjem zakonu više se ne može produljivati. Lučin se nada da će se zakon u međuvremenu ipak promijeniti što bi mu omogućilo ostanak na starom mjestu. Promjenu zakona bi trebala predložiti nova Vlada HDZ-a i Mosta, a o konačnom ishodu će sigurno ovisiti njihova procjena odgovara li im ulazak Lučina na izbore u Rijeci ili ne.

Osim Lučina, svoju kandidaturu su najavili i aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel te nezavisni Hrvoje Burić, a sigurno će biti još kandidata. Svoje izborne adute još ne otkrivaju u regionalnom bloku (Lista za Rijeku, PGS, IDS), HDZ-u te Mostu, a o ulasku u izbore razmišlja i nekoliko nezavisnih kandidata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here