Home Vijesti NEMA ZASTARE: Bajić će istražiti i Linića!

NEMA ZASTARE: Bajić će istražiti i Linića!

764
2

Politički projekt predsjednika Ive Josipovića o nezastarijevanju pretvorbenog kriminala testirat će se na njegovu dojučerašnjem stranačkom kolegi Slavku Liniću. Riječ je o slučaju ‘Riječkih tržnica’ zbog kojega je policija, smatrajući da su vodeći riječki esdepeovci poslujući u Tržnicama počinili nezakonitosti, podnijela kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i vlasnika Tržnica Ivana Franolića, piše Večernji list.


Slavko Linić

Protiv Slavka Linića, koji je 1993. kao gradonačelnik Rijeke počeo proces privatizacije Tržnica, policija nije poduzela kazneni progon i to, kako su rekli, zbog zastare. Oko ovoga slučaja početkom godine izbio je velik skandal. Pod optužbom da je pogodovao riječkim esdepeovcima i predmet Tržnica držao u ladici, smijenjen je dotadašnji županijski državni odvjetnik u Rijeci Doris Hrast, a slučaj je iz riječkog prebačen Državnom odvjetništvu u Osijeku.

Kako slučaj još uvijek nije završen, počelo se govorkati da se “Riječke tržnice” ponovno sele, ovaj put iz Osijeka u Zagreb. No, u Državnom odvjetništvu to demantiraju.

– Nije točno da se predmet seli i nije točno da se u tom predmetu ništa ne radi. Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku provjerava pojedine činjenice u spisu koje su za sada sporne posebice vezano za pretvorbu i privatizaciju – kaže Martina Mihordin, glasnogovornica Državnog odvjetništva RH.

– S obzirom na složenost izvida u ovom predmetu, te teškoće u vezi s pribavljanjem dokumentacije s obzirom na protok vremena, ne možemo dati određeni odgovor kada će izvidi u predmetu biti dovršeni i donesena državnoodvjetnička odluka – zaključila je Mihordin, iz čije izjave nedvojbeno proizlazi da se, s obzirom na to da su prihvaćene promjene Ustava po kojima kriminal počinjen u pretvorbi i privatizaciji ne zastarijeva, ipak preispituje odgovornost Slavka Linića. Naime, kada je 17 godina star slučaj Tržnica aktualiziran, ušao je u niz od tri slučaja kod kojih se u kratkom razdoblju optuživalo vodeće esdepeovce za kriminal. (večernji list)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here