Home Vijesti Nenad Bakić: Djeca moraju biti u školama!

Nenad Bakić: Djeca moraju biti u školama!

691
0
Nenad Bakić se u još jednom komentaru obratio tkz. “ostromjerašima”, zagovarateljima tvrdog lockdowna, jer zazivaju zatvaranje škola i prelazak na online nastavu kao epidemiološku mjeru.
“Zadnji period pokazuje da su nam i škole na neki način postale problem kad je širenje virusa u pitanju, ali važnost boravka djece u školi i dalje nadilazi rizike. Iako je to odluka koju donosi povjerenstvo ministra obrazovanja Radovana Fuchsa, Stožer je sklon tome da djeca budu u školi dok to god moguće. Svaki tjedan više koji neka škola može imati da djeca budu u školi je dobrodošao”, kazao je Indexov sugovornik ovih dana.
Ovu izjavu je Bakić je kritično komentirao: “Doduše, sva istraživanja pokazuju da škole nisu širitelji, ali stav da ‘čak i da jesu, ne smijemo zakidati djecu’ je odličan. Škole su zadnje što se treba zatvarati, neobično je da shopping centri budu otvoreni, a škole zatvorene. Sad trebamo skinuti maske s djece u školi.”
Nedavno smo na Facebooku (grupa Volim grad koji teče) pokrenuli anketu stavovima Riječana po pitanju trećeg (mogućeg) lockdowna:
Grupa VGKT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here