Home Vijesti Nesuđena žrtva riječke likvidacije: ‘Bili smo prijatelji sedamnaest godina’

Nesuđena žrtva riječke likvidacije: ‘Bili smo prijatelji sedamnaest godina’

2253
0

Upoznali smo se na ratištu u Bosni, kada je imao 19 godina i volio sam ga kao mlađeg brata. Ne znam zašto me htio likvidirati
– Ne mogu vjerovati da je on tako nešto planirao. Pa bili smo prijatelji 17 godina. Doživljavao sam ga kao mlađeg brata – komentirao je jučer 46-godišnji A. G. za Jutarnji list informaciju da je on bio glavna meta likvidacije koju je planirao njegov bivši bliski prijatelj Ivan Filipović.

‘Još sam u šoku’

– Ne znam što bih vam rekao, još sam uvijek u šoku zbog te vijesti. Ne mogu shvatiti zašto. Jučer ujutro zvali su me u policiju i rekli mi da smo ja i prijatelj trebali biti ubijeni na način da odletimo u zrak. Kasnije sam doznao sve detalje i shvatio da je likvidacija bila isplanirana do najsitnijih detalja -govori nam u dahu A. G. i nastavlja: – Ma ne mogu shvatiti što je njemu bilo u glavi da se odluči na tako brutalan zločin. Zapravo ni dan danas ne znam koji je razlog i čime sam mu se toliko zamjerio. Pa nismo mi bili u nikakvim posebnim poslovnim odnosima niti je bilo tko koga izvarao, prevario ili učinio nešto slično. Čak i da je, ne znam koliki bi to novac trebao biti i zašto je u to umiješao ostale, mislim na mog i njegova prijatelja. Ako je nešto imao sa mnom, mogli smo to raščistiti udvoje, a ne ovako. Upoznali smo se još 1992. na ratištu u Bosni kada je imao 19 godina. Ja sam ga uvijek doživljavao kao mlađeg brata. Znam mu ženu, cijelu obitelj, kao i on moju. Jeli smo za istim stolom. Ovo što vam govorim mogu potvrditi svi koji nas poznaju. Pa nitko ne vjeruje da sam ja trebao biti žrtva. Nikome ništa nije jasno.

 

 

Na pitanje boji li se za život, kaže: – Ne. Nema razloga. Policija mi nije ponudila zaštitu, a da vam iskreno kažem, mislim da mi i ne treba. Čega da se bojim? Nikome ništa nisam skrivio da bi me ubio.

A. G. je inače dragovoljac Domovinskoga rata i u mirovini je, a za život dodatno zarađuje kao redar i tim se poslom bavi 10-ak godina. Priznaje da je kao redar sudjelovao u nekoliko tučnjava. – Da, to je točno, no to je neizbježnost tog posla. Točno je i da sam osuđivan, ali to nije razlog da me se ubija. Pa nema redara koji se nije tukao.

Nisam ljut na Filipovića

Na našu informaciju da je povod likvidacije bio posao u jednom kasinu, kaže: – Je, nas četvorica smo radili taj posao zajedno i došlo je do nekih nesporazuma. On se sam maknuo iz tog posla iako sam ga je dvaput obavještavao da i dalje rade on i Dragin. Ali, opet sam šokiran ako je to razlog, kako vi kažete. To je u igri ukupno 2000 kuna, pa ne mogu vjerovati da se za taj novac ubija.

 

 

Na kraju kaže kako zapravo i nije ljut na Filipovića, ma koliko to zvučalo čudno. – Da ga sada vidim, samo bih ga pitao zašto. Ništa drugo. Bili smo prijatelji, razišli smo se i ja sam se uvijek trudio biti korektan u odnosima i tako ću se i dalje ponašati. (Jutarnji.hr)

Previous articleRastu kamate, kredita sve manje
Next articleRina se vraća u BB kuću!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here