Home Vijesti Netanyahu se ograđuje od ministra koji želi baciti nuklearnu bombu na Gazu

Netanyahu se ograđuje od ministra koji želi baciti nuklearnu bombu na Gazu

131
0

Benjamin Netanyahu pokušao se na društvenim mrežama ograditi od komentara ministra u njegovoj vladi da je bacanje nuklearne bombe na Gazu “jedna od mogućnosti” i da palestinsko stanovništvo može “otići u Irsku ili pustinju”.

Times of Israel je objavio izjave ministra baštine Amichaija Eliyahua koji je u intervjuu rekao da palestinski narod “može otići u Irsku ili pustinje, čudovišta u Gazi trebaju sama pronaći rješenje”, dodajući da oni koji mašu palestinskom ili hamasovskom zastavom “ne bi smjeli nastaviti postojati na licu zemlje”.

Ministar je također rekao da je bacanje nuklearne bombe na Pojas Gaze “jedna od mogućnosti” te da treba ograničiti humanitarnu pomoć stanovništvu. “Mi nacistima ne bismo davali humanitarnu pomoć. Ne postoje nevini civili u Gazi”, rekao je ministar.

“Izjave ministra Amihaija Eliyahua nisu utemeljene na stvarnosti. Izrael i IDF djeluju u skladu s najvišim standardima međunarodnog prava kako bi izbjegli ozljeđivanje nevinih. Tako ćemo nastaviti do naše pobjede”, objavio je Netanyahu.

Previous articleLjude na Fejsu nasmijala je slika ovog auta, sve će vam biti jasno kad vidite gdje se zatekao
Next articleIgrači se hvatali za glave nakon što im je u 98. minuti poništen penal. Legenda razbijala VAR!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here