Home Mozaik Nevjerojatna priča dvojice neznanca koji izgledaju kao blizanci

Nevjerojatna priča dvojice neznanca koji izgledaju kao blizanci

384
0

Ne radi se o blizancima, već o priči o dvojici muškaraca koji su, pukim slučajem, otkrili da su zastrašujuće slični.

Priča koja datira od prije nekoliko godina, ali koju je britanski Sun nedavno ponovno aktualizirao.

Nadrealna priča odvija se u Essexu, točnije u okolici Braintreeja. Neil Richardson, umirovljeni vjeroučitelj, preselio se sa svojom ženom Marion kako bi pronašao malo mira. Život u Braintreeju teče glatko, a mještani su vrlo ljubazni. Sve ide dobro, ukratko, dok ga mještani, uglavnom stranci, ne počnu pozdravljati pod imenom John.

Svaki put kada su građani malog sela sreli Neila oslovljavali su ga sa “zdravo Johne”.

Jednog dana dok je bio u kafiću, Neil po tko zna koji put pokazuje svoj osobni dokument vlasniku koji ga je nazvao John. No ni s osobnom iskaznicom u ruci vlasnik nije htio vjerovati njegovim riječima. – Kad sam mu objasnio da se ne zovem John, i dalje mi nije htio vjerovati. – ispričao je Neil.

Iako je Neilovo strpljenje bilo na izmaku, trebalo je nešto više od godinu dana da se apsurdni susret dogodi.

U autobusu na putu za British museum u Londonu, Neil je otkrio da je prošao isto putovanje sa svojim dvojnikom. Izvjesni John Jemison. Ne samo da fizički izgledaju gotovo identično, već su shvatili da vode iste živote, u istom malom gradu.

Obojica su pohađali isti fakultet, Chelsea’s College of St Mark and St John, 1960-ih, obojica su poučavali vjeronauk i voljeli poeziju na instinktivan način. Također, oboje imaju podjednak broj unučadi, četvero, koji pjevaju u zboru. I što je još šokantnije, obojica su dva tjedna nakon upoznavanja zaprosili svoje supruge.

Priča ima toliko nevjerojatne konture da se Neil čak šali na tu temu: “Sličnosti su jasne, ali on je malo viši, a ja sam malo deblji.” Nasmiješi se novinarima. “Moja jedina briga” – zaključuje – “je broj ljudi koji vjerojatno misle da sam ih ignorirao kad su me pozdravljali s ‘Bok Johne’ svo ovo vrijeme.”

Kad bolje razmislite, to je vrsta priče koja vas naizgled tjera na razmišljanje o komediji, ali koja je više nalik znanstvenoj fantastici.

Previous articlePašalić: Tužan zbog toga kako se to sve odvilo oko Livaje, poštujem njegovu odluku ali…
Next articleNikad iskreniji Putin šokirao novinare: ‘Ukrajinci su krenuli, a mi imamo veliki problem‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here