Home Vijesti Njemačka zabranila isticanje ukrajinske zastave za Dan pobjede!

Njemačka zabranila isticanje ukrajinske zastave za Dan pobjede!

171
0

Policija u Berlinu zabranila je isticanje ruske i ukrajinske zastave na spomen-obilježjima Drugog svjetskog rata tijekom događaja povodom obilježavanja godišnjice završetka rata u njemačkoj prijestolnici. Rekli su da će zastave samoproglašenih narodnih republika Donjeck i Lugansk te ruski ratni simboli V i Z također biti zabranjeni tijekom ceremonija u nedjelju i ponedjeljak.

Ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnik ogorčen je zbog zabrane, za koju je rekao da je jednak tretman žrtvi i agresoru u ruskoj invaziji Ukrajine. “Šokirani smo što je berlinska policija 8. i 9. svibnja zabranila zastave povezane s Ukrajinom”, rekao je: “Ovo je šamar Ukrajini i ukrajinskom narodu”.

Kako je rekao, a prenosi Ukrinform, ukrajisnka zastava zabranjena je jednako kao i ruska, pod kojom su protiv na tisuće ukrajinskih civila počinjeni najgori ratni zločini.

“Ovo ne samo da pokazuje nedostatak obzira i takta, već je to katastrofalna politička odluka”, rekao je Melnik. Dodao je kako može razumjeti napore policije da osigura sigurnost, ali je činjenica da su žrtva i počijnitelj izjednačeni naprosto pretjerana. Rusi 9. svibnja slave pobjedu nad nacističkom Njemačkom, dok se u zapadnoj Europi završetak rata na tom kontinentu obilježava 8. svibnja.

Previous articleJezivo svjedočanstvo o tome tko je bila Majka Tereza: To što je radila bilo je užasno!
Next articlePašaliću se smiješi veliki transfer, u igri impresivna ponuda!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here