Home Sport Njemački mediji: Svirala je hrvatska himna, od navijača su nas prolazili trnci!

Njemački mediji: Svirala je hrvatska himna, od navijača su nas prolazili trnci!

267
0

U jednoj od najuzbudljivijih utakmica Europskog prvenstva u rukometu, ekipa izbornika Gorana Perkovca oduševila je rukometni svijet pobjedom od 39:29 nad moćnom Španjolskom u prvom kolu skupine EP-a u Njemačkoj. Pomlađena i revitalizirana hrvatska momčad dominirala je terenom, iznenadivši mnoge i postavivši se kao ozbiljan kandidat za osvajanje turnira.

Reakcije diljem Europe ne prestaju, a njemački medij Kicker ističe nevjerojatnu atmosferu koju su stvorili hrvatski navijači u rasprodanoj SAP Areni. Njihova strast i podrška inspirirali su hrvatske igrače, a navijači su postali neizostavan dio priče o uspjehu.

“Sjajnu atmosferu napravili su hrvatski navijači već prije početka utakmice. Njihova pjesma tijekom himne stvorila je poseban dojam. Hrvatska je dominirala na terenu, ne pokazavši nimalo straha od Španjolaca“, piše Kicker, hvaleći i navodeći da su upravo hrvatski navijači bili ključni faktor u ovoj pobjedi.

Hrvatska sada gleda prema drugom krugu prvenstva, gdje će se susresti s Austrijom i Rumunjskom. S ovakvim impozantnim početkom, očekuje se da će hrvatska momčad sa sobom ponijeti dva nova boda u drugu fazu natjecanja. Potencijalna ključna uloga gol-razlike u ovoj fazi naglašava važnost ostvarenog rezultata protiv Španjolske.

U drugom krugu, Hrvatsku najvjerojatnije očekuju susreti s Njemačkom i Francuskom iz skupine A. S obzirom na trenutačnu formu, hrvatski rukometaši postaju ozbiljan izazov za svakog protivnika. Pitanje iznenađenja i daljnjih uspjeha ostaje otvoreno, a rukometni svijet s nestrpljenjem iščekuje nastavak prvenstva u Njemačkoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here