Home Sport NK POMORAC 1921: Povijesni Memorijal kao uvertira seniorskom nogometu

NK POMORAC 1921: Povijesni Memorijal kao uvertira seniorskom nogometu

1241
0

Nakon uspješne organizacije UEFA EURO-a U-17 i Kvarnerske rivijere, Kostrena je ovog vikenda još jednom postala središte nogometnih zbivnja za mlade. Jučerašnjom ceremonijom zatvaranja, službeno je završio jubilarni, četrdeseti po redu Memorijal Egon Polić. Ovogodišnje izdanje uveličali su HNK Rijeka, GNK Dinamo Zagreb, NK Domžale, HNK Gorica, NK Istra 1961 te domaćin, NK Pomorac 1921.
Nakon tri dana kvalitetnog nogometa, a prije svega ugodnog druženja u prijateljskom okružju, naslov prvaka proslavila je ekipa NK Domžala dok su pokal za drugo odnosno trećeosvojeno mjesto podigli HNK Rijeka te NK Istra 1961. Najbolji strijelac turnira sa 7 pogodaka bio je Leo Burul (HNK Rijeka) dok su za najboljeg igrača i vratara proglašni Žiga Žiberna (NK Domžale) i Urbanija Domen (NK Domžale).
„Memorijal Egon Polić jedan je od najdugovječnijih sportskih događaja u Hrvatskoj i šire, te nam je iznimno drago što smo na dostojan način obilježili sjećanje na našeg prerano otišlog prijatelja i kapetana Pomorca. Ovogodišnje izdanje turnira, između ostalog, održano je pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza uz generalnog sponzora INA-u d.d. Posebno smo zadovoljni pohvalama naših gostiju, kao i cjelokupnim ambijentom u Žuknici.“ – kazao je predsjednik NK Pomorca 1921, Mario Sintić.
Kako dalje najavljuje, od predstojeće sezone s natjecanjem u županijskoj ligi kreće seniorski pogon, kao kruna višegodišnjeg uspješnoga rada škole nogometa. Sintić se zahvaljuje svima u klubu a također Općini Kostrena na velikoj podršci u proteklih nekoliko godina. „Seniorski nogomet biti će okrenut igračima iz klupske škole nogometa i naše regije, a kao glavni je cilj postavljen daljnji razvoj stabilnog kluba na svim razinama, kako finacijskih tako i natjecateljskih.“ – zaključio je Mario Sintić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here