Home Vijesti Nova promjena vremena: Ništa od snijega, temperature rastu do 15 stupnjeva!

Nova promjena vremena: Ništa od snijega, temperature rastu do 15 stupnjeva!

594
0

Nakon tjedna u kojemu su se u zaleđu Rijeke pojavile i prve snježne pahulje, stiže nam tjedan koji donosi stabilizaciju vremena, ali i iznadprosječnu toplinu.

Nakon tjedna u kojemu je bilo obilne kiše, snijega, jakog i olujnog vjetra, stiže smirenje vremena. Atmosfera će se danas stabilizirati, oblaci razilaziti, tlak zraka naglo rasti, bura i tramontana slabjeti, a i po visini će nam već dolaziti osjetno topliji zrak.

Već sutra će uslijed tog zatopljenja po nizinama česta biti magla, ponegdje i dugotrajna. Na Jadranu će pak zapuhati i jugo, s kojim će dolaziti novi oblaci pa će ponovno biti kiše, ali u manjim količinama nego u petak, i to uglavnom na sjevernom Jadranu, unutrašnjosti Istre i u Gorskome kotaru.

U novome će tjednu uzduž cijeloga Jadrana i u područjima uz njega povremeno padati kiša, vjerojatno češće i obilnije od srijede, kada će i jugo pojačati.

Vrijeme će ipak biti stabilnije u sjevernim krajevima unutrašnjosti, uz jutarnju maglu koja će nestajati s jačanjem jugozapadnjaka pa će danju biti većinom suho i barem djelomice sunčano.

Kako u svojoj prognozi za HRT javlja Zoran Vakula, posvuda će biti iznadprosječno toplo pa će najniže jutarnje temperature većinom biti više od prosječnih dnevnih za drugu polovinu prosinca.

“Temperatura će idućih dana uz jugo još rasti na vrijednosti znatno iznad prosjeka. No, na Jadranu će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja, mjestimice će biti i kiše, najvjerojatnije i najčešće na sjevernome Jadranu, a od srijede će kiša ipak biti sve češća i u Dalmaciji.

U unutrašnjosti povremene, slabe kiše bit će u gorju te unutrašnjosti Dalmacije i Istre, dok će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti uglavnom suho.

U nedjelju je pak osobito u središnjoj Hrvatskoj moguća i dugotrajnija magla, no od ponedjeljka uz jugozapadnjak bit će je sve manje, pri čemu će temperatura osjetno porasti – uz izostanak magle, čak i na oko 15 °C”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here