Home Vijesti Nova školska godina počinje 9. rujna: Sve što trebate znati

Nova školska godina počinje 9. rujna: Sve što trebate znati

124
0

Premijer Andrej Plenković najavio je da će nova školska godina, na zahtjev određenih županija i s obzirom na trajanje turističke sezone, umjesto 2. rujna početi 9. rujna. Premijer je nakon sastanka sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku istaknuo da nitko neće biti zakinut zbog ovog pomaka.

Zašto pomak u početku školske godine?

Plenković je objasnio da će se zbog turističke sezone i vremenskih prilika školska godina započeti tjedan dana kasnije. “Umjesto 2. rujna školska godina počet će 9. rujna s obzirom na trajanje turističke sezone i vremenske prilike”, izjavio je premijer. Prema programu, određen je fiksni broj školskih sati koji se mora odraditi, ali će se to regulirati tijekom godine. “Nitko neće biti uskraćen da jedan dio nastave koji treba biti pružen učenicima slučajno zbog kasnijeg početka bude zaboravljen. To se neće dogoditi”, poručio je Plenković.

Uvođenje rodnih studija: Reakcije i komentari

Premijer je komentirao i poruke iz Domovinskog pokreta (DP) vezano za uvođenje rodnih studija. “To su procedure koje se odvijaju na razini sveučilišta i Ministarstva znanosti”, rekao je Plenković, naglašavajući da je već odgovarao na to pitanje više puta.

Hakerski napad na KBC Zagreb: Stav premijera

Osvrnuo se i na nedavni hakerski napad na KBC Zagreb, rekavši da se s kriminalcima ne pregovara. “Što ćemo pregovarati s nekim tko je cyber kriminalac? Kad bismo mi kao država napravili tako nešto, mi ćemo platiti, a vi nam to vratite, napisali bismo si na čelo – meta, samo im uzmite, oni će vam dati pare. To nijedna država ne radi”, poručio je premijer.

Strategija stambene politike: Cilj obuzdavanje cijena nekretnina

Potpredsjednik vlade Branko Bačić priprema strategiju stambene politike koja će razmotriti pitanja poreza na nekretnine. Premijer je naglasio da je cilj obuzdati cijene kvadrata stanova ili kuća kako bi priuštivost stanovanja bila realna. “To je tema kojom ćemo se najviše baviti i mjere će ići u tom smjeru da priuštivost stanovanja bude realna”, dodao je Plenković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here