Home Najnovije Nova snimka: VAR soba ispravno sugerirala dosuđivanje penala protiv Dinama, zašto ju...

Nova snimka: VAR soba ispravno sugerirala dosuđivanje penala protiv Dinama, zašto ju je sudačka komisija kritizirala?

228
0
afa2b638 b6ca 474e 9fcc 0fce0058b68e
afa2b638 b6ca 474e 9fcc 0fce0058b68e

Utakmica između Dinama i Varaždina izazvala je nove kontroverze nakon što su procurile nove snimke iz VAR sobe. Glavni sudac Ante Terzić dosudio je penal za Varaždin nakon kontroverznog incidenta u kojem je igrač Dinama, Maxime Bernauer, igrao rukom unutar vlastitog kaznenog prostora.

Nove snimke koje su objavljene na Facebook stranici ‘Dnevnik nervoznog Hajdukovca od rođenja’ otkrivaju dijelove komunikacije između VAR sudaca Marin Vidulin i Vedrana Đuraka. U jednom trenutku čuje se kako jedan sudac iz VAR sobe sugerira mogućnost ruke, dok drugi naglašava potrebu za pregledom snimke.

Glavni sudac Terzić na terenu primio je instrukcije iz VAR sobe te je na kraju dosudio penal za Varaždin. Međutim, analiza Komisije nogometnih sudaca nakon utakmice proglasila je dosuđivanje penala neprihvatljivim, navodeći da incident nije bio prekršaj kažnjive igre rukom.

Snimke iz VAR sobe, međutim, sugeriraju drugačije. Ako je lopta zaista pogodila ruku igrača Dinama nakon odbijanja od igrača Varaždina, onda je dosuđivanje penala bilo ispravno.

Sergej Jakirović, trener Dinama, također je izrazio svoje mišljenje o spornom trenutku, tvrdeći da je Bernauer samog sebe pogodio u ruku, što prema pravilima ne bi trebao biti penal.

Ovakve nove informacije ponovno pokreću raspravu o primjeni VAR tehnologije i donošenju sudskih odluka u hrvatskom nogometu. Je li Komisija nogometnih sudaca neopravdano kritizirala VAR u ovom slučaju? Sudska kontroverza još je jednom podigla prašinu u domaćem nogometu i potaknula raspravu među navijačima i stručnjacima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here