Home Vijesti ‘Novac za Josipovića dao je Dioki, a ne Robert Ježić!’

‘Novac za Josipovića dao je Dioki, a ne Robert Ježić!’

1344
2

Predsjedniku Josipoviću neugodno je zbog činjenice što je bivši hrvatski premijer završio u austrijskom zatvoru, no bi li mu trebala biti neugodna činjenica da je u jednom od slučajeva Sanader osumnjičen zajedno s najvećim financijerom njegove predsjedničke kampanje – Robertom Ježićem, koji je također u pritvoru, upitali su sa tportala Miranda Mrsića, šefa Josipovićeve kampanje.


Mirando Mrsić

Nakon stranačkih SDP-ovih 6,8 milijuna kuna, najveći privatni donator predsjedničke kampanje Ive Josipovića bio je Dioki s 200.000 kuna, petrokemijska tvrtka u vlasništvu Roberta Ježića, koji je uhićen zbog sumnje u nezakonite poslove Diokija i Hepa. Vijest o Ježićevih 200.000 kuna za Josipovića nije prošla nezamijećeno, zbog činjenice da je intimni Sanaderov prijatelj, riječki hadezeovac i njihov poznati donator u predsjedničkoj kampanji zaboravio na stranku postavši najveći donator kandidatu SDP-a.

O poslovnim vezama Ježića i Sanadera, isprepletenosti politike i biznisa tada se već pisalo, oboje su bili prozivani kao ključni ljudi ekspanzije Hypo banke u Hrvatskoj. Zašto je Josipovićev stožer prihvatio tu donaciju, i treba li im nakon uhićenja njihovog najvećeg donatora biti neugodno, upitali smo Miranda Mrsića: ‘Donator predsjedniku Josipoviću nije bio Robert Ježić nego Dioki, tu je velika razlika. Dakle donator je bio pravni subjekt, tvrtka koja kotira na Burzi. Diokijeva donacija bila je u dozvoljenim granicama, uostalom nije bila samo nama nego i kandidatu Primorcu, ‘ kazao je.

Na našu primjedbu da je Dioki u Ježićevom vlasništvu, koji je uhićen zbog sumnje da je baš ta tvrtka u periodu od 2008. i 2009. dobivala povlaštenu cijenu struje i da je nezakonito kreditirana od strane Hepa, te da je teoretski moguće da je do Josipovića stigao ‘prljav’ novac, šef Josipovićeve kampanje je rekao: ‘Pravosuđe će donijeti svoj pravorijek o tome, bude li sumnje napravit ćemo određene korake, iako kampanja je završena i računi su zatvoreni.’

Mrsić ističe da Josipovićev tim nije lobirao za donacije: ‘Sve su donacije, tako i Diokijeva uplaćene na račun. Nismo pojedinačno lobirali, samo smo pozvali sve koji prihvaćaju Josipovićev program da uplate novac,’ zaključio je.

Previous articleZavršio 32.Ri Rock festival: “Brain production” na riječkom rockerskom tronu (FOTO)
Next articleOtkriven kradljivac prstena

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here