Home Biznis Novi brend: ‘Vina Kvarnera’

Novi brend: ‘Vina Kvarnera’

311
0

Turistička zajednica Kvarnera u sklopu razvoja turističkih proizvoda na na tom području, promovira i brendira gastronomiju s oznakom kvalitete „Kvarner Gourmet” i „Kvarner Food” ,te su “Kvarnerska vina” svojevrsni nastavak te uspješne turističke priče, prenosi HRT.

“S druge strane imamo i sve jaču eno svcenu na Kvarneru, vesele nas sve nagrade koje naši vinari donose na Kvarner i na taj način doprinose prepoznatljicosti destinacije”, kaže direktorica TZ-a Kvarner Irena Pešić Živadinov. Upravo je to bio razlog brendiranja kvarnerskih vina koja proizvode vinari okupljeni u Zadruzi „Vina Kvarnera”, koji svake godine proizvedu više od 2 milijuna litara vina, u više od 200 hektara vinograda.

“Nama vinarima to puno znači jer to je nastavak suradnje koju smo potpisivanjem ovog ugovora intnzivirali na neki način”, rekao je vinar Ivica Dobrinčić.

Kvarnerski su vinari prepoznati na eno sceni i u proteklih nekoliko godina u taj su kraj donijeli brojna priznanja za njihova pjenušava vina. “Mi se godinama trudimo da budemo prepoznatljivi i prije 15-tak godina smo osnovali Udrugu Žlahtina i sada je sazrelo vrijeme da se ta udruga proširi na Kvarnersku udrugu”, rekao je jedan od vinara Miroslav Palinkaš.

Potpisivanjem sporazuma o nastavku zajedničkih aktivnosti u području razvoja proizvoda, promocije autohtonih kvarnerskih vina, edukacije, znanstvenih skupova, manifestacija u cilju promocije Kvarnera, napravljan je iskorak za cijelu destinaciju, te će poslužiti kao izvrsna osnova za kreiranje novih turističkih programa. Naime, prateći oznake „Kvarner Wines” ili “Kvarnerska vina” turisti će moći formirati vinsku turu prema svojim željama i lokacijama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here