Home Mozaik Novi harač: Naplata prolaska kroz PP Učka?!

Novi harač: Naplata prolaska kroz PP Učka?!

1243
6

uckaspilja255Javna ustanova „Park prirode Učka“ od dana 02.05.2014. uvodi naplatu ulaznica za područje Parka prirode Učka. Tvrde kako uvode naplatu ulaznica ‘radi usklađenja s praksom ostalih zaštićenih područja u Republici Hrvatskoj ali i svijetu, kao i zbog stabiliziranja prihoda Ustanove’.

‘Naime, s obzirom na smanjenje sredstava iz državnog proračuna, a kako bi se zadržali te u budućnosti i unaprijedili postignuti standardi u zaštiti i očuvanju te u pružanju usluga posjetiteljima, pokazalo se nužnim uvesti ovu simboličnu naplatu ulaza u Park.Dodatni razlozi naplate su ujednačavanje statusa posjetitelja (do sad su ulaz plaćale samo organizirane grupe posjetitelja), podizanje svijesti o vrijednosti područja i potrebe za njegovim očuvanjem, te zbog uspostave sustava praćenja posjetitelja na području Parka prirode Učka’, tvrde u PP Učka.

Ulaznice će se moći kupiti u sjedištu Javne ustanove u Lignju, u info centrima na Poklonu i Vojaku, kod službenih osoba Parka na terenu te na drugim punktovima na liburnijskom području od Matulja do Mošćeničke Drage. Nejasno je međutim u kakvom će režimu biti mnogobrojna vozila koja koriste županijsku cestu preko Učke kao alternativu tunelu.

Naplata ulaznica vršit će se prema sljedećem cjeniku:
Odrasli: 20,00 kn

Djeca od 7 do 18 godina; studenti uz predočenje studentske iskaznice; osobe starije od 65 godina; članovi hrvatskih planinarskih društava uz predočenje važeće planinarske iskaznice: 10,00 kn

Djeca do 7 godina; osobe s osobnom iskaznicom s podučja Grada Opatije i općina Kršan, Lanišće, Lovran, Lupoglav, Matulji i Mošćenićka Draga; pripadnici GSS-a i vodičke službe HPS-a: besplatno.

6 COMMENTS

  1. “Dodatni razlozi naplate su ujednačavanje statusa posjetitelja (do sad su ulaz plaćale samo organizirane grupe posjetitelja),”

    Pa da sasvim je logično da istu cijenu plati hrvatski kao i njemački penzioner.

  2. Dobro da je ovo web stranica regionalne stranke. Oni ce povuc glavni teret protesta protiv ovih ludih odluka.

  3. Vidim, Rijekadanas je postavio anketu o Parku prirode Učka. Dobro je, pretrgnuli ste se kao regionalci da dovedete u pitanje sulude odluke uhljeba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here