Home Tehnologija Novi Windowsi će biti besplatni ali ne za svakoga

Novi Windowsi će biti besplatni ali ne za svakoga

2916
0

Mediji već poduže vremena pišu o Windows 9 operativnom sustavu, no čini se kako u Redmondu još nije pala konačna odluka vezana uz ime sljedeće generacije poznate pod kodnim imenom ‘Threshold’. ‘Što je sljedeće za Windows i poduzetništvo’, kako stoji na pozivnicama, trebalo bi među ostalim otkriti i zbog čega kompanije ne trebaju strahovati od korištenja nadolazećeg operativnog sustava.

Glasine koje sežu još u doba predstavljanja Windows nadogradnje 8.1 govorile su kako će ‘sljedeći Windows OS’ biti besplatan za postojeće korisnike Microsoftovog operativnog sustava. Čini se kako je to potvrdio Andreas Diantoro, predsjednik Microsoftovog odjela u Indoneziji. On je izjavio kako će nadogradnja na novu verziju OS-a biti besplatna za Windows 8.x korisnike. Što s onim starijima? U Redmondu definitivno nešto planiraju za okorjele Windows XP korisnike, no ključno je pitanje hoće li i oni dobiti besplatnu nadogradnju.

U slučaju da se to dogodi, Windows ‘Threshold’ bi uistinu mogao biti pravom ‘granicom’ – kako za kompaniju, tako i za korisnike svih vrsta.

Izvori su za Mary Jo Foley sa ZDNeta potvrdili kako se za prezentaciju u San Fransiscu sprema prvi javni testni build OS-a nazvan ‘Windows Technical Preview for Enterprise’, a Microsoft bi se svim snagama trebao fokusirati na to da poslovni korisnici budu zadovoljni prezentiranim. ‘MS-ovci će morati pokazati da Threshold omogućava produktivnost uz relativno malo potrebnog vremena za prilagodbu’, piše Foley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here