Home Vijesti Obersnel ne želi suditi unaprijed, Akcija mladih traži ‘zapovjednu odgovornost’

Obersnel ne želi suditi unaprijed, Akcija mladih traži ‘zapovjednu odgovornost’

1005
0

Jedino što znam je ono što je objavljeno u medijima i na stranicama policijske uprave. Ne možemo suditi unaprijed, ali mi je čudno da je do kaznene prijave uopće došlo, ističe gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel za Radio Rijeku.

Policija je podnijela kaznene prijave protiv šestorice hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Sumnjiče ih za počinjenje kaznenog djela jer su kao članovi stručnog povjerenstva tvrtke Rijeka 2020 u postupku javne nabave, provedenom krajem prošle godine počinili kazneno djelo nezakonitog pogodovanja. Riječ je o nabavci pozornice i audiovizualne opreme za svečanost otvorenja programa Europske prijestolnice kulture.

Akcija mladih traži da se istraži zapovjedna odgovornost za odluke zbog kojih su jučer podignute kaznene prijave protiv šestorice djelatnika u tvrtki EPK 2020, rekao je uoči sjednice Županijske skupštine u Rijeci vijećnik Akcije mladih Bojan Kurelić:

Već dosta dugo se netko šali sa riječkom kulturom, a ove prijave su samo još jedna tragična vijest vezana uz projekt EPK. Ne želimo da ova priča ostane na djelatnicima koji su bili samo izvršitelji, već da se utvrdi tko je inzistirao da ta tvrtka dobije na natječaju. U tom slučaju očekujemo ostavke i pročelnika i gradonačelnika, ističe Kurelić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here