Home Vijesti Obersnel za kolaboraciju s desnicom optužio regionalce, a stranka mu s HDZ-om...

Obersnel za kolaboraciju s desnicom optužio regionalce, a stranka mu s HDZ-om koalira u Viškovu, Matuljima, Omišlju i Vinodolskoj općini!

2709
0
foto: rijeka.hr
foto: rijeka.hr
foto: rijeka.hr

Uoči prvog dana predizborne kampanje u taboru SDP-ove koalicije najviše nervoze izaziva savez regionalnih stranaka IDS-PGS-Lista za Rijeku. Da je tome tako, najbolji je dokaz današnja izjava Vojka Obersnela kojom je uvijeno zaprijetio svom dosadašnjem savezniku IDS-u, a PGS i Listu za Rijeku optužio za kolaboraciju s HDZ-om.

Vojko Obersnel na današnjem predstavljanju koalicijske liste SDP-a za 8. izbornu jedinicu IDS-ovcima poručio da ‘pripaze na ponašanje svojih koalicijskih partnera PGS-a i Liste za Rijeku’, koji su, kako je kazao, ‘u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji kao svoje koalicijske partnere, kad god su mogli, odabirali HDZ’.

Dodao je kako su PGS i Lista za Rijeku u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji vrlo često pokazali sklonost koaliranja s HDZ-om. U Gradskom vijeću u pravilu su glasali s HDZ-om i potpisivali incijative HDZ-a, a na izborima za mjesne odbore, gdje god je to moguće, koalirali su s HDZ-om, kako bi imali većinu u odnosu na SDP, HNS, HSU i ostale, upozorio je IDS-ovce riječki gradonačelnik.

Praksa međutim demantira riječkog gradonačelnika. U gotovo svim općinama u kojima SDP nije uspijevao samostalno zatvoriti većinu, za partnere su umjesto regionalaca ili nezavisnih izabirali vijećnike HDZ-a. Istodobno, nema nijedne jedinice lokalne samouprave u kojoj Lista za Rijeku ili PGS koaliraju s HDZ-om, a isto je i s IDS-om u Istri.

SDP s HDZ-om ponosno koalira u Vinodolskoj općini, a o velikoj slozi dvije stranke svjedoče i novinski članci SDP i HDZ u Vinodolu pokazali da mogu zajedno. Dogovor SDP-a i HDZ-a kuću gradi i u Matuljima gdje se SDP umjesto prema nezavisnima i regionalcima okrenuo prema navodnim ideološkim neprijateljima. Velika koalicija SDP-a i HDZ-a formirana je i u Viškovu gdje ove dvije stranke surađuju već u drugom mandatu. I na kraju, Glasovima HDZ-a je u Omišlju izabrana SDP-ova načelnica koja se danas nalazi na 13.mjestu SDP-ove koalicijske liste za 8. izbornu jedinicu.

Previous articlePogledajte tko se sve kandidirao u 8. izbornoj jedinici
Next articleReagiranje IDS-a: Obersnelu ne brinite za nas, pripazite na vlastitu stranku!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here