Vijesti

Obersnel za kolaboraciju s desnicom optužio regionalce, a stranka mu s HDZ-om koalira u Viškovu, Matuljima, Omišlju i Vinodolskoj općini!

Obersnel za kolaboraciju s desnicom optužio regionalce, a stranka mu s HDZ-om koalira u Viškovu, Matuljima, Omišlju i Vinodolskoj općini!
foto: rijeka.hr

foto: rijeka.hr

Uoči prvog dana predizborne kampanje u taboru SDP-ove koalicije najviše nervoze izaziva savez regionalnih stranaka IDS-PGS-Lista za Rijeku. Da je tome tako, najbolji je dokaz današnja izjava Vojka Obersnela kojom je uvijeno zaprijetio svom dosadašnjem savezniku IDS-u, a PGS i Listu za Rijeku optužio za kolaboraciju s HDZ-om.

Vojko Obersnel na današnjem predstavljanju koalicijske liste SDP-a za 8. izbornu jedinicu IDS-ovcima poručio da ‘pripaze na ponašanje svojih koalicijskih partnera PGS-a i Liste za Rijeku’, koji su, kako je kazao, ‘u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji kao svoje koalicijske partnere, kad god su mogli, odabirali HDZ’.

Dodao je kako su PGS i Lista za Rijeku u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji vrlo često pokazali sklonost koaliranja s HDZ-om. U Gradskom vijeću u pravilu su glasali s HDZ-om i potpisivali incijative HDZ-a, a na izborima za mjesne odbore, gdje god je to moguće, koalirali su s HDZ-om, kako bi imali većinu u odnosu na SDP, HNS, HSU i ostale, upozorio je IDS-ovce riječki gradonačelnik.

Praksa međutim demantira riječkog gradonačelnika. U gotovo svim općinama u kojima SDP nije uspijevao samostalno zatvoriti većinu, za partnere su umjesto regionalaca ili nezavisnih izabirali vijećnike HDZ-a. Istodobno, nema nijedne jedinice lokalne samouprave u kojoj Lista za Rijeku ili PGS koaliraju s HDZ-om, a isto je i s IDS-om u Istri.

SDP s HDZ-om ponosno koalira u Vinodolskoj općini, a o velikoj slozi dvije stranke svjedoče i novinski članci SDP i HDZ u Vinodolu pokazali da mogu zajedno. Dogovor SDP-a i HDZ-a kuću gradi i u Matuljima gdje se SDP umjesto prema nezavisnima i regionalcima okrenuo prema navodnim ideološkim neprijateljima. Velika koalicija SDP-a i HDZ-a formirana je i u Viškovu gdje ove dvije stranke surađuju već u drugom mandatu. I na kraju, Glasovima HDZ-a je u Omišlju izabrana SDP-ova načelnica koja se danas nalazi na 13.mjestu SDP-ove koalicijske liste za 8. izbornu jedinicu.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Nove inicijative novog omišaljskog rukovodstva Liste za Rijeku: Omišalj treba kupališnu žičaru

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.