Vijesti

Obersnel zadovoljan, opozicija nezadovoljna poslovanjem Energa i Čistoće

Obersnel zadovoljan, opozicija nezadovoljna poslovanjem Energa i Čistoće

foto: rijeka.hr

foto: rijeka.hr

Gradski vijećnici usvojili su izvješća o poslovanju Riječke razvojne agencije „Porin“ te svih gradskih trgovačkih i komunalnih društava, koja su 2015. završila s dobiti te dobila pozitivna mišljenja revizora.

Gradonačelnik Obersnel pred vijećnicima je, osim zadovoljstva što su sva društva godinu završila u plusu, istaknuo kako su ona povećala i svoju dugotrajnu imovinu za oko 210 milijuna kuna, što je 46 posto više u odnosu na 2014. pa ona sada iznosi oko 2,7 milijarde kuna. Važnim je istaknuo i to što su društva nastavila sa započetim investicijskim ciklusima, u čemu posebno prednjači TD Vodovod i kanalizacija s ulaganjima u izgradnju kanalizacijskog sustava i obnovu vodoopskrbnog sustava na području Urbane aglomeracije Rijeka. Taj će se ciklus nastaviti i tijekom ove godine, te će se u nekim elementima investicijski dio i znatno povećati.

Vijećnici HDZ-a, Liste za Rijeku, HNS-a, PGS-a i Laburista nisu dijelili gradonačelnikov optimizam, a posebno su kritični bili prema poslovanju Energa.

Predrag Miletić (RI) je u ime kluba Lista za Rijeku – AM istaknuo kako se iza optimističnih brojki o pozitivnom poslovanju zapravo krije poslovna politika koja neracionalnosti i probleme u poslovanju prebacuju na teret potrošača preko povećanih cijena komunalnih usluga.
– Ogledni primjer takve politike su poslovanja KD Energo i Čistoća. TD Energo i nakon enormnih računa nastavlja s provođenjem dosadašnje promašene poslovne politike kojom pile granu na kojoj sjede zbog sve manje korisnika i sve viših cijena. Apsurd je da je u proteklom razdoblju umjesto racionalizacije dodatno povećan iznos Energove marže koji je uvjerljivo najviši u Hrvatskoj. U slučaju KD Čistoća u proteklim mjesecima svjedočimo potpunim raspadom koncepta gospodarenja otpadom u našem gradu budući da se smeće umjesto na uređena odlagališta odvozi u udaljene dijelove Hrvatske za što je samo u ovoj godini prema službenim podacima Čistoće u vjetar bačeno 4 i pol milijuna kuna, zaključio je.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

spFebruary 19, 2019

Rijeka u magli!

spFebruary 19, 2019

Prometna nesreća na Kantridi

spFebruary 18, 2019

Zabio se u ogradu na zaobilaznici kod Matulja

spFebruary 18, 2019

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

spFebruary 18, 2019

20 pripadnika Torcide zadržano zbog neispravnih ulaznica

spFebruary 18, 2019

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.