Home Vijesti Obersnel: Zbog ekstremističkih prijetnji na EPK zatražiti ćemo policijsku zaštitu

Obersnel: Zbog ekstremističkih prijetnji na EPK zatražiti ćemo policijsku zaštitu

5048
1

Reakcije na otvorenje Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020 zadnjih nekoliko dana sve više prelaze iz sfere pukog komentiranja i izražavanja stava u domenu govora mržnje, lažnih vijesti i opće histerije, piše portal Novosti.

Na Facebook stranici riječkog HSP-a osvanula je mrzilačka prijeteća poruka s pozivom na ‘akciju širokih razmjera’ zbog EPK-a upućenom udrugama branitelja, sportskim klubovima i zabrinutim građanima grada Rijeke, županije i cijele Hrvatske. Podružnica stranke tim je povodom osnovala ‘stožer za obranu hrvatske Rijeke’.

‘Slijedom događaja koji su trenutno aktualni u našem gradu sa posebnim fokusom komunističke i projugoslavenske kampanje koju vodi aktualna stranka na vlasti i njihovi simpatizeri . Radi se o tri stvari: Jugo Joga, djeljenje komunističkog manifesta, postavljanje zvjezde petokrake na riječki neboder. Takvo što ne može proći u našem gradu! U slučaju realizacije ovih navedenih aktivnosti pokrenut ćemo akcije širokih razmjera o kojima će biti javnost pravovremeno obavještena ! Naša poruka je – ‘ DRUGOVI’ NEĆE VAM PROĆI ! IDEMO DO KRAJA ! Preporuka gradskoj vlasti je neka paze što rade , još se mogu predomisliti , trezveno prosuditi i odustati od navedenog jer u suprotnom kreće nova Oluja!’, kako su napisali zajedno s gramatičkim greškama.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u izjavi za Novosti kazao je da će Grad Rijeka o ovim prijetnjama obavijestiti policiju i zatražiti prijavu.

– Nažalost, živimo u društvu u kojem pojedinci postaju sve agresivniji. Ali ono što svi u tom kontekstu možemo učiniti jest obavijestiti javne službe poput policije koje mogu i moraju zaštititi svakog pojedinca od napada i agresije drugog. To uključuje i zaštitu od govora mržnje. Unatoč prijetnjama, EPK program se neće mijenjati – kratko je komentirao Obersnel.

1 COMMENT

  1. Eto … Nekadasnji pobjednici koji su duhovno i fizicki brutalno eliminarali imalo sumnjivu konkurenciju da bi opstali na vlasti, danas traze policijsku zastitu da bi mogli biti razliciti i nesmetano i dalje uzivati u svojoj perverznoj vladavini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here