Home Vijesti Obersnelu preko putnih naloga isplaćeno 100.000kn?!

Obersnelu preko putnih naloga isplaćeno 100.000kn?!

2419
3
ober2255
Gradonačelnik na braniku vlastitog novčanika?

Gradski vijećnik Hrvoje Burić danas je počeo s pregledavanjem gradskih računa. Burić nakon višemjesečnih pokušaja da ostvari svoje pravo temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama osobno pregledava specifikaciju računa za reprezentaciju, službena putovanja, sitni inventar i ostalo. Pristup medijima je onemogućen zaštitarkom koja je spriječila novinare da budu s Burićem u pratnji u zgradi Gradske uprave.

Na službena putovanja 2011. i 2012. potrošeno je gotovo tri milijuna kuna, malo više od 2 milijuna i 700 tisuća kuna na reprezentaciju, dok se za nespecificirane ostale usluge u Gradu Rijeci u dvije godine potrošilo više od 76 milijuna kuna.

Buriću je zabranjeno fotokopiranje dokumenata i slikanje mobitelom pa je do prvih podataka došao ručnim prepisivanjem. Kako saznaje naš portal, podatke tek treba analizirati ali je prema Burićevim riječima već sada vidljivo da si je gradonačelnik Obersnel tijekom prošle godine na ime putnih naloga isplatio gotovo 100.000 kuna.

3 COMMENTS

  1. ovo nije objava dokumenata, ovo je zajebavanje zakona, gdje je sad kazna za manipuliranje i navlačenje građana na neznanje?

    80 milijuna kuna nespecificiranih troškova, vani bi se netko javno objesio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here