Home Vijesti Obitelji mobiliziranih rezervista u ruskoj pokrajini dobit će ovcu na dar kao...

Obitelji mobiliziranih rezervista u ruskoj pokrajini dobit će ovcu na dar kao znak “podrške”

194
0

Pratite nas na Viberu: Rijeka danas Viber kanal

Za svakog mobiliziranog Tuvanca, pokrajinske vlasti će članovima obitelji donirati živu ovcu i ugljen. Ovu naredbu izdao je šef Tuve Vladislav Khovalyg. Prema tiskovnoj službi republike, 91 ovaca je već donirano članovima obitelji. Osim toga, obitelji mobiliziranih dobit će 50 kilograma brašna i dvije vreće krumpira. “Po potrebi”, mogu dobiti i kupus. Poruka je privukla pozornost ruskih medija.

Osim toga, moguća je i novčana naknada – 5000 rubalja (637 kuna) po djetetu obiteljima mobiliziranih. Za dobivanje sredstava obitelji se moraju obratiti centrima za socijalnu skrb.

Dana 29. kolovoza objavljeno je da je Tyva ispunila plan novačenja u sklopu djelomične mobilizacije. Šef republike je 27. rujna potvrdio informaciju da je kvota Tuve 700 mobiliziranih.

Što se tiče omjera prihoda i cijene košarice dobara i usluga, rodna regija ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua najsiromašnija je među ruskim regijama. Trećina stanovništva živi ispod granice siromaštva, kaže Nikolaj Petrov, ruski politolog i politički geograf. U siječnju 2022. u najsiromašnijoj regiji Rusije održani su masovni pojedinačni protesti protiv povećanja cijena. U rujnu su lokalne vlasti zatražile od federalnog proračuna da izdvoji oko 50 milijuna rubalja za hranu za školsku djecu.

Previous articleVIDEO: Na stadionu u Čileu urušio se krov pun navijača!
Next articleIsplivao šokantan snimak s vjenčanja: Mlada ponosno hodala, a onda joj se pred svima dogodilo ovo! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here