Home Sport Objavljena nova snimka napada na Platku, pokazuje kako je sve počelo

Objavljena nova snimka napada na Platku, pokazuje kako je sve počelo

175
0

Istraga O napadu na Platku se ipak nastavlja. Kako je javio DORH, provode dodatne izvide nakon primitka posebnog policijskog izvješća.

“Državno odvjetništvo ne potvrđuje primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća, no zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, odgovaramo da je ovo državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.

Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici”, kažu iz DORH-a.

RTL Danas je večeras objavio novu snimku, koja pokazuje kako je počeo napad. Na snimci se vidi kako tučnjavu udarcem započinje osoba u bijeloj jakni (jedan od MMA-ovaca), a druga osoba pada na pod (ozlijeđeni HGSS-ovac. Tada kreće naguravanje i tučnjava druge dvije osobe.

Osoba u zelenim hlačama, pripadnik HGSS-a koji se vidi i na početku sukoba dobiva, kako se čini – udarac nogom i pada na pod. A zatim slijedi najbrutalniji dio snimke, kada taj isti član HGSS-a u sjedećem položaju, dok mirno sjedi, dobiva još jedan brutalan udarac nogom u glavu nakon čega pada, a ljudi mu kreću pružati pomoć. Napadača zatim napadaju, među ostalim i štapom.

Na snimci se vidi i trenutak kada pročelnik HGSS-a s leđa ruši jednog od MMA-ovaca. Nakon toga dolazi do naguravanja, izmjenjeno je nekoliko udaraca, a potom kreće povlačenje HGSS-ovca, dok MMA-evac prema njemu upućuje udarac šakom u glavu, a nakon toga ga pokušava u glavu udariti i nogom.

Podsjetimo, jučer je objavljena prva snimka, na kojoj nije bilo vidljivo kako je sve počelo. Obračun je, kako pokazuje snimka, trajao neko vrijeme i dijelom je bio fizički, a dijelom verbalni. Sve se odvijalo pred par desetaka posjetitelja skijališta.

RTL Danas nam je ustupio snimku tučnjave.

Sve se odvijalo pred par desetaka posjetitelja skijališta. Nakon prvog dijela fizičkog obračuna, u kojem je Abramović udario HGSS-ovca, uslijedio je drugi u kojem su HGSS-ovci i njihovi prijatelji uzvratili napadačima.

U sukob su se uključili pročelnik HGSS-a Marko Andrić te organizator događaja na Platku s kojim su se HGSS-ovci te večeri družili u X baru pored skijališta. Neslužbeno, upravo je organizator događaja peta prekršajno prijavljena osoba. Nekoliko osoba istrčava iz bara i dolazi do mjesta obračuna.

Jedan od muškaraca jednog od MMA-ovca hvata oko vrata i uspijeva ga oboriti na tlo, no samo nakratko. Oboreni MMA-ovac se pridiže i ruši osobu koja je njega prethodno srušila. U tim trenucima paralelno traje i tučnjava odnosno naguravanje drugih osoba.

Previous articleSvećenik Ivan Dominik Iličić uoči jadranskog derbija blagoslovio svlačionicu NK Rijeka
Next articlePrometni stručnjak: ‘Slučaj Platak’ ukazuje na nužnost uvođenja ovih 4 mjera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here