Home Sport ‘Očekivao sam da ću biti među Vatrenima na Euru, ali prvo moram...

‘Očekivao sam da ću biti među Vatrenima na Euru, ali prvo moram napraviti ovu stvar u Rijeci

246
0
33844663
Otac i sin Galešić

Kako kao rođeni Berlinčanin gleda na Euro, pitali su iz Sportskih novosti igrača Rijeke Niku Galešića s kojim su se družili u njemačkoj prijestolnici.

– Bit će to nogometni spektakl, pogotovo za nas Hrvate. Lijepo mi je sve to vidjeti, baš me zanima kako će točno izgledati. Bit će sjajno, posebno u glavnoj berlinskoj ulici Kudamm. Jedva čekam čuti našu himnu – pričao je Niko…

– U Berlinu ima dosta mjesta za gledanje utakmice i za one koji neće imati ulaznice.

S kime idete na Olimpijski stadion?

– Idu otac Ante i šestgodišnji nećak Noa, kojem će to biti prva utakmica Hrvatske. Ide i zet i još dva-tri prijatelja.

Kome dajete veće šanse, nama ili Španjolcima?

– Hrvatska je protiv Portugala jako dobro izgledala, godinama već ima velike rezultate i nadam se, naravno, pobjedi. Najbitnije je uzeti tri boda da si miran za sljedeće utakmice.

Jeste li se čuli sa svojima iz Rijeke Pjacom, Pašalićem i Labrovićem?

– Nisam ih previše htio maltretirati. Naravno da ću im poslati poruke podrške. Nadam se da će imati minutažu… Osim s njima u kontaktu sam s Baturinom s kojim sam igrao u U-21 reprezentaciji. Ja sam prvi put uživo gledao Hrvatsku na Euru 2012. godine, a nažalost morao sam ostati doma s mamom kad je bilo SP 2006. godine. Kao klincu jedan od najdražih dana u životu bio mi je taj kad sam bio na utakmici Hrvatske u Poznanju 2012. godine s Italijom.

Neki su mislili da ćete možda biti u kadru Vatrenih na ovom Euru.

– To je za mene prošlost. Naravna stvar da sam i ja to očekivao, ali reprezentacija je odlična. Svi su u izvrsnoj formi, stoperi su jako dobri. Nemam što reći. Bio bih najsretniji kad bi u vremenu koje slijedi došao nekako do prilike. No, prvo moram u Rijeci ponovno dokazati da mogu biti jedan od glavnih igrača, a onda ćemo vidjeti što će biti s reprezentacijom.

Kako ste preboljeli ostanak bez trofeja?

– Prošla su dva tjedna pa sam se malo smirio. Nisam zaboravio, bio sam razočaran i ljut. Bili smo tako blizu, a Dinamo je uzeo sve. Generalno sam zadovoljan svojom sezonom i ekipnom igrom. Meni je jedina žal ostala što nisam igrao protiv Dinama.

To što ste u završnici prvenstva i Kupa ostali na klupi mnoge je iznenadilo.

– Osjetio sam aduktor, ali to nije dugo trajalo, siguran sam da sam mogao pomoći ekipi protiv Dinama. Tako je, kako je… Činjenica je da smo se svi podignuli u kvaliteti u odnosu na lani.

Kaže da ga mnogi u Berlinu koji nisu Hrvati pitaju za našu reprezentaciju.

– Očekuju nešto od Hrvatske koja je opet tajni favorit. U medijima su komentari da bi Hrvatska mogla daleko doći. No, jaka je skupina… Treba je proći, a onda možda opet preko penala stignemo do finala.

Tko su po vama favoriti? Kako vidite Njemačku?

– Gledao sam Elf protiv Grčke, nisam ih vidio kao jako dobru reprezentaciju, iako bi mogli daleko jer su domaćini. Osim toga imaju iskusne igrače, ali i mlade poput Wirtza i Musiale. Međutim, glavni favoriti su Španjolci i Englezi.

Mlađima koji su ovih dana u Berlinu, što biste preporučili?

– Da dođu u centar grada kod glavne crkve, tamo će biti fan zona. Bit će sigurno pedeset tisuća naših, svi ćemo se skupiti tamo, pjevat ćemo naše pjesme, i ja ću doći tamo, feštati sa svima, prije i nakon utakmice.

Hoćete li biti u dresu?

– Hoću, ali bez imena, tata mi je ukrao onaj iz reprezentacije U-21 na kojem piše moje prezime.

Kad bi morao imati ime na dresu, koje bi uzeo?

– Od jednog suigrača Pašalića, Pjace ili Labrovića – nasmijao se Galešić dodajući:

– Nakon Nijemaca naših navijača će biti najviše, iza toga Albanaca i Turaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here