Home Vijesti Od danas trgovine rade i nedjeljom

Od danas trgovine rade i nedjeljom

931
0

Danas je na snagu stupa dio Zakona o trgovini koji uređuje rad trgovina nedjeljom i blagdanima. Prema njemu, od 1. lipnja do 1. listopada te u tijeku prosinca sve prodavaonice mogu raditi nedjeljom od 7 do 14 sati, a iznimno svaki dan od 0 do 24 sata mogu raditi benzinske postaje, prodavaonice na graničnim prijelazima, autoodmorištima, kolodvorima, zračnim lukama, pristaništima i slično. Tijekom cijele godine nedjeljom od 7 do 14 sati mogu raditi vlasnici štandova i klupa za prodaju cvijeća i svijeća izvan tržnica, kiosci, pekarnice i slično. Isto tako mogu raditi i prodajni objekti u sklopu bolnica, hotela, toplica i sličnih institucija.

Zakon o trgovini na snagu je stupio 2. kolovoza prošle godine, no zbog najava poslodavaca kako bi naglo ukidanje rada nedjeljom moglo uzrokovati otpuštanja velikog broja radnika, odgođena je primjena dijela zakona kako bi poslodavci imali vremena prilagoditi svoje poslovanje novim uvjetima.

Izmjenama i dopunama Zakona o trgovini u listopadu prošle godine lokalnim je vlastima omogućeno da sami odluče o tjednom radnom vremenu, pa je umjesto radnog vremena od 6 do 21 sat ostavljena mogućnost da se ono produlji do 24 sata.

Previous articleStudentski dan sporta na Korzu
Next articleMO Srdoči: Jasna Arrigoni zamijenila Predraga Blečića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here