Home Mozaik Od migrene je patila 20 godina, pa je osjetila nove simptome: Nakon...

Od migrene je patila 20 godina, pa je osjetila nove simptome: Nakon posjeta liječniku, život joj se pretvorio u užas

931
0

Lisa Dumbiotis (38) od svoje 15. godine pati od migrene, a prošle godine, nakon dva desetljeća nesnosnih glavobolja, počela je gubiti osjećaj u rukama, pred očima su joj bljeskale svjetla i vrtjelo joj se u glavi .

Isprva je pretpostavljala da su ovi simptomi tek zadnji na dugom popisu problema vezanih uz migrene, no njezin uobičajeni lijek nije nimalo pomogao.

Lisin tata preporučio joj je pregled očiju, a kada je to učinila, spomenula je svoje neobične simptome i odmah je prebačena u bolnicu Queen Elizabeth u Glasgowu.

CT i MRI skeneri otkrili su da 38-godišnjakinja ima ogroman tumor na mozgu, najveći koji je kirurg vidio na širini od četiri inča.

Tumor je Lisin mozak gurnuo prema prednjem dijelu glave, uzrokujući pritisak i vrtoglavicu, no srećom nije bio maligni.

Morala se podvrgnuti operaciji koja je trajala gotovo 11 sati kako bi se uklonilo ovo ogromno strano tijelo.

Optičar mi je spomenuo nešto o intrakranijalnoj hipertenziji gdje sam imala otekline na stražnjoj strani očnih jabučica i to je stvaralo pritisak na njih – rekla je Lisa.

Način na koji je odrastao zapravo je pomaknuo njezin mozak naprijed. Operacija je obavljena u roku od tri dana.

Bilo je zabrinjavajuće čekati je li tumor kancerogen ili ne jer je moj djed umro od raka mozga. Moj kirurg je moj potpuni heroj i opustio me kroz sve to, došao je u posjet prije nego što sam otišla u bolnicu i stvarno me smirio. Rekao je da je to najveći tumor koji je ikad vidio, a ja se osjećam kao da dugujem život ovom čovjeku – istaknula je Lisa, prenosi Metro.

Sada javno dijeli svoju priču putem medija i društvenih mreža kako bi potaknula druge ljude koji pate od migrene da hitno reagiraju ako im se simptomi promijene.

Znate svoje migrene i razliku između migrene i opće glavobolje. Kad je lijek prestao djelovati i nisam mogao koristiti ruke, znao sam da nešto nije u redu. Morate biti svjesni kako se osjećate i ako je drugačije nego inače, provjerite. Preporučam da se najavite kod optičara kako bi vidjeli jesu li se bolovi promijenili ili se možda osjećate drugačije – savjetovala je Lisa.

Previous articleĐokoviću opet odbijena viza, slijedi deportacija iz Australije?
Next articleSudac privremeno zabranio deportaciju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here