Home Biznis Od utorka cijena dizela raste za kunu i pol po litri, benzina...

Od utorka cijena dizela raste za kunu i pol po litri, benzina za 70 lipa?

168
0
Photo by Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/photo/woman-in-yellow-shirt-while-filling-up-her-car-with-gasoline-3812750/

Prije 10 dana vlada je donijela odluku o smanjenju trošarina i trgovačkoj marži te o tome da će se korekcija cijena vršiti svaka dva tjedna, što je idući tjedan.

Kako doznaje Nova TV, cijene će od utorka vjerojatno opet rasti. Naime, ako bi se korekcija cijena dogodila danas, Eurosuper bi bio skuplji za 71 lipu te bi cijena po litri iznosila 14.20 kuna, dok bi oba dizela, i eurodizel i plavi, rasla za gotovo kunu i pol te bi bili 14.52 kune, odnosno gotovo 11 kuna po litri.

Vlada je 7. lipnja, podsjetimo, na telefonskoj sjednici smanjila marže distributera za dodatnih deset lipa po litri pa je tako marža za benzinska i dizelska goriva smanjena sa 75 lipa na 65 lipa po litri, a za plavi dizel s 50 na 40 lipa po litri. Ujedno je vlada smanjila trošarine na benzinska i dizelska goriva, i to na benzin za dodatnih 40 lipa po litri, što je ukupno za 80 lipa, a za dizel za dodatnih 20 lipa ili ukupno 40 lipa.

Gdje je kraj poskupljenjima, može li gorivo otići preko 20 kuna po litri? Komentare možete ostaviti na našoj facebook stranici ili Viber grupi.

Previous articleIma li u hrvatskim gradovima opasnih kvartova?
Next articleZelenskij se obratio ljudima u obliku holograma: ‘Porazit ćemo i carstvo’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here