Home Vijesti Zelenskij se obratio ljudima u obliku holograma: ‘Porazit ćemo i carstvo’

Zelenskij se obratio ljudima u obliku holograma: ‘Porazit ćemo i carstvo’

91
0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obratio se velikim tehnološkim tvrtkama na pariškoj konferenciji pojavljujući se pred publikom u obliku holograma. Pozivajući se na Ratove zvijezda i na drugosvjetskoratovske Ratove zvijezda pokušao je osigurati pomoć u borbi svoje zemlje protiv Rusije.

Zelenskij je stotinama okupljenih na sajmu VivaTech rekao da Ukrajina tehnološkim tvrtkama nudi jedinstvenu priliku da obnove zemlju u vidu potpune digitalne demokracije. Tražio je pomoć oko uvjeta lend-lease-a, aranžmana u kojem se pomoć nudi bez plaćanja, ali pod uvjetom da će hardver biti vraćen.

“Neuobičajeno je da predsjednici ili šefovi vlada koriste hologram za obraćanje ljudima, ali to nije jedini aspekt “Ratova zvijezda” koji provodimo u praksi”, rekao je. “Porazit ćemo i carstvo”, rekao je, uspoređujući ruske snage s lošim dečkima u franšizi “Ratovi zvijezda”.

Zelenskij je dodao da će njegova vlada iznijeti konkretan plan kojim će se uspostaviti digitalna vlada na kasnijoj konferenciji u Švicarskoj u narednim tjednima. “Nijedna druga zemlja na svijetu neće vam ponuditi takvu priliku da koristite najnaprednije tehnologije na državnoj razini”, rekao je, dodajući: “To je eksperiment i digitalna revolucija, te modernizacija postojećeg sustava istovremeno.”

Zelenskij se obratio ljudima u obliku holograma: “Porazit ćemo i carstvo”

Ukrajina je dobila pohvale za korištenje tehnologije tijekom rata s Rusijom, koristeći kripto zajednice za prikupljanje sredstava, pa čak i uspješno pozivajući Elona Muska da opskrbi infrastrukturu za satelitske internetske usluge.

Previous articleOd utorka cijena dizela raste za kunu i pol po litri, benzina za 70 lipa?
Next articleBrand PiaceShirt izbacio seriju hrvatskih dresova, na jednom pomiješali šahovnicu i srpskog orla?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here