Home Mozaik Ima li u hrvatskim gradovima opasnih kvartova?

Ima li u hrvatskim gradovima opasnih kvartova?

956
0

Hrvatska je redovito među turistima prepoznata kao sigurna zemlja. Svake godine mnogi upravo Hrvatsku hvale kako se u bilo kojem našem gradu osjećaju sigurno u bilo koje doba dana. No, jedna duhovita karta Hrvatske izazvala je ovih dana dosta rasprave na internetu.

Facebook stranica “A Kaj Sad”, objavila je svojedobno mapu Hrvatske s malo drugačijim nazivima naših najvećih gradova. Umjesto službenih imena na karti Hrvatske osvanuli su imena kvartova tih gradova koji se kao smatraju problematičnijima, ili kako je to na toj fotografiji istaknuo: “Hrvatski gradovi da se zovu po svojim najopasnijim kvartovima”.

Zagreb je odmah lako prepoznati po kvartu Dubrava, iako zapravo godinama policijske statistike bilježe više kriminalnih aktivnosti u kvartovima Trešnjevka ili Centar.

Split je dobio ime Varoš, Dubrovnik Mokošica, Rijeka Turnić, a Osijek Senjak. Evo još nekoliko ‘preimenovanih’ gradova na spomenutoj mapi: Makarska kao Dugiš, Šibenik kao Baldekin, Zadar kao Bili Brig, Pula kao Šijana, Vinkovci kao Kolodvor, Slavonski Brod kao Jelas, Varaždin kao Bronx, Sisak kao Željezara i Karlovac kao Banija.

No, mnogi komentatori se nisu baš slagali s ovim zaključcima, odnosno izborom “opasnih” kvartova u spomenutim našim gradovima. Evo nekih od komentara:

“Koji crni Sjenjak, nek se autor malo bolje informira; tu su Retfala, Jug II, Donji grad i bivši VBK. A i Split je debelo fulan”, komentirao je jedan korisnik. “Sjenjak iznad Juga 2? Malo ste fulali ?”, složila se jedna korisnica. “Nek se ekipa Jug II – Retfala – DGO dogovori, ali Sjenjak nije sigurno”, rekla je jedna korisnica, piše Večernji list.

Bilo je komentara i za Dubravu, odnosno za Zagreb. “Trešnjevka*? Kakva Dubrava”, komentirao je jedan korisnik. “Dubrava je realno najsigurnija”, složio se drugi. “U Zagrebu je Gornji grad, točnije Markov trg”, našalio se jedan korisnik.

Držite li da u hrvatskim gradovima doista ima opasnih kvartova?

Previous articleSablasna fotografija stvorenja iz šume zapanjila internet: Ljudi s nevjericom gledaju u njegove noge (FOTO)
Next articleOd utorka cijena dizela raste za kunu i pol po litri, benzina za 70 lipa?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here