Home Sport Odrađene i igre u Malinskoj

Odrađene i igre u Malinskoj

819
0

Stara dobro znana cesta. Da, dragi naši, svi je dobro znaju, posebno karavana Jadranskih igara koja se već četvrtu godinu zaredom vratila na rivu u Malinsku kako bi se tamo održale još jedne Jadranske igre. Četiri ekipe u petak su se borile za prestiž zlatnog sjaja. Zlobni će jezici možda reći da je manjkala koja ekipa, no vjerujte nam apsolutno ništa u Malinskoj nije nedostajalo. Ni’ ića ni’ pića ni’ veselja ni’ zabave.
Mare daj, Daj Mare, Dubašnica i Pčelice svoje su snage odmjeravale u 6 igara: letećem vaterpolu, mošarci, skakanju u vrećama, potezanju konopa, ribarskim kašetama i utrci magaraca. Po završetku 5 igara, rezultat je bio izjednačen. Ekipa Daj Mare i Dubašnica imale su podjednak broj bodova, pa je finalna igra potezanje konopa ovog puta bila presudna. Mare je očito dala pa je ekipa simpatičnog naziva Daj Mare jače potegla i sa 31 bodom završila kao pobjednik Jadranskih igara u Malinskoj. Dubašnica je sa tri boda zaostatka okončala natjecanje srebrnim sjajem, a trećeplasirana je bila ekipa Pčelice. Na četvrtom je mjestu završila druga ekipa simpatičnog imena, Mare daj.
Veseli, nasmijani i dobro raspoloženi natjecatelji svojom su pozitivnom energijom i vještinama zabavili sve okupljene, koje nismo izbrojili, ali moramo reći da ih je bilo poprilično puno. I ovog su se puta svi prisutni najviše zabavili gledajući utrku magaraca i (ne)zgode tih tvrdoglavih bića.
Prije nego su svoje natjecanje započeli veliki, na teren su izašli juniori koji su u trima igrama pokazali svoje vještine. Pčele, Tigrovi, Zvijezde i Birds natjecali su se u slaganju puzzla, skakanju u vrećama i u potezanju konopa. Najuspješnija junior ekipa bila je ekipa Tigrovi. Na Jadranskim igrama Junior natjecali su se i turisti iz Rusije i Češke. Prijevod im nije bio potreban, naši mali natjecatelji shvatili su svaku igru čim je bila demonstrirana. Zabavili su se, natjecali te smo sigurni da će iz Malinske nositi samo lijepe uspomene na igre koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.
Kući su se svi vratili siti, zadovoljni i sretni. Organizatori su se pobrinuli da nikome ništa ne nedostaje i da svi budu pozitivni i dobro raspoloženi i za vrijeme igara i po završetku igara. Iako je stvarno bilo lijepo u Malinskoj, karavana Jadranskih igara kreće dalje. Iduća postaja: Novi Vinodolski. Au revoir Malinska, do iduće godine. Ne sumnjamo da ćemo se opet vidjeti…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here