Home Biznis OMNIA Centar za strane jezike: Učenje jezika na moderan način u prekrasnom...

OMNIA Centar za strane jezike: Učenje jezika na moderan način u prekrasnom ambijentu

1919
0

Želite li studirati u inozemstvu, u potrazi ste za novim poslovnim prilikama ili jednostavno želite putovati, učenje stranih jezika je uvijek dobro ulaganje. S obzirom da nam je danas, zahvaljujući internetu, cijeli svijet na dohvat ruke, a znanje nikad nije bilo dostupnije, doslovno nas jedan klik dijeli od novih spoznaja, profesionalnog usavršavanja i iskustava, učenje stranih jezika nikada nije bilo potrebnije. Lingvist Ludwig Wittgenstein davnih je dana rekao da su granice našeg jezika ujedno i granice našeg svijeta, a danas je to izraženije nego ikada.

U potrazi za mjestom u Rijeci gdje naši sugrađani mogu dobiti kvalitetnu naobrazbu iz stranih jezika, pokucali smo na vrata OMNIA Centra za strane jezike, gdje su nas dočekale vlasnice centra, profesorice Sanja Perinić Švorinić i Sanela Murica. OMNIA se nalazi u centru grada, u Trpimirovoj ulici kraj riječkog nebodera, a u 5 godina, koliko postoji, nametnula se kao nezaobilazna stanica svima onima koji žele naučiti strani jezik ili poboljšati postojeće znanje. Većina građana vjerojatno je vidjela njihove živopisne plakate i reklame po gradu, a gradom na Rječini dugo je prometovao i veseli OMNIA bus.

OMNIA Centar za strane jezike izdvaja se prostranim, moderno opremljenim učionicama. U svakoj učionici nalazi se pametna ploča, u nastavi se koriste digitalni udžbenici i sve blagodati koje multimedija pruža u nastavi stranih jezika. Koliko su mislile na svaki detalj, dovoljno govori činjenica da je centar oslikala slikarica Mirna Sišul, čije vesele slike i ilustracije krase zidove te cijeli prostor odiše pozitivnom energijom, baš kao i profesorice koje vas poučavaju. “Kada prvi put dođu i upoznaju nas, klijenti primijećuju kako je cijeli OMNIA team uvijek veseo i nasmijan”, pojašnjava Sanela Murica, profesorica njemačkog i hrvatskog jezika. Osim ilustracija Mirne Sišul, zidove krase citati iz književnosti i popularne culture na nekoliko jezika, a sve skupa doprinosi odmaku od klasičnih učionica i pruža opušteniju atmosferu polaznicima.

Pitamo ih odakle ideja za naziv OMNIA te što znači. “OMNIA dolazi od latinskog i grčkog u kojima znači sve, cjelokupnost, objedinjenost, u arapskom jeziku je, pak, omnia najviši pojam savršenstva, hijerarhijska ljestvica je od 1 do omnia. Također, hinduističke i budističke mantre počinju slogom OM, koji predstavlja sveukupnost postojanja”, pojašnjava Sanja Perinić Švorinić, profesorica engleskog jezika.

Kada su otvorile centar prije 5 godina, bile su prva škola stranih jezika koja u nastavi koristi modernu tehnologiju poput pametnih ploča, interaktivnog projektora, digitalnih udžbenika, a prve u Hrvatskoj ponudile su djeci interaktivni, pametni stol za učenje jezika. U želji da uvijek pomiču granice i budu korak ispred ostalih, prije 3 godine počele su se profesionalno baviti metodikom nastave na daljinu te nuditi online tečajeve stranih jezika, koji su, pak, prošle godine postali norma zbog pandemije COVID-a. Tako su i 2020. dočekale spremne. “U ožujku 2020., 4 dana prije proglašenja lockdowna u Hrvatskoj, sve naše tečajeve prebacile smo u online okruženje i naišle smo na izvrsne povratne informacije od strane naših klijenata.” Danas OMNIA nudi grupne i individualne tečajeve engleskog, njemačkog i talijanskog jezika za djecu i odrasle te hrvatskog jezika za strance, pripreme za međunarodne ispite, a tečajevi se odvijaju online ili uživo u učionicama u centru grada.

U Centru za strane jezike Omnia i oni najmlađi mogu napraviti svoje prve “korake” na njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku jer se primaju i djeca predškolskog uzrasta. Upravo su oni najviše oduševljeni pametnim stolom na kojem kroz interaktivne sadržaje usvajaju nova znanja.

Srednjoškolci, student kao i odrasli, u OMNIJI se mogu pripremati za međunarodne ispite kao što su IELTS, TOEFL, GOETHE i ÖSD, Pogodnost pripreme za spomenute ispite posebno je korisna mlađima koji se odlučuju na školovanje u inozemstvu, ali i odraslima koji možda planiraju inozemnu karijeru za koju im je potreban međunarodno priznat certifikat o poznavanju stranog jezika. U sklopu centra djeluju i sudski tumači za engleski i njemački jezik.

https://omnia-jezici.com

(Sadržaj nastao u suradnji s OMNIA Centar za strane jezike)

 

 

Previous articleOd korone preminuo dječak (11), najmlađa žrtva covida u RH
Next articleBritanska mutacija koronavirusa stigla u Srbiju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here