Home Mozaik “Opišite osobu koju dobro poznajete”. Djevojčica govori o svojoj majci u školskoj...

“Opišite osobu koju dobro poznajete”. Djevojčica govori o svojoj majci u školskoj zadaći: odgovor je dirljiv

150
0
pexels daria obymaha 1683975

Školske zadaće mogu otkriti što djeca stvarno misle o svojim životima, svojim roditeljima ili braći i sestrama. Mnoge vježbe potiču učenike da shvate čime se bavi otac, koliko godina ima majka i koliko se zna o prošlosti roditelja, što vole, a što ne. Djevojčica je rješavala razredni zadatak u kojem je trebala opisati osobu koju jako dobro poznaje. Odabrala je govoriti o svojoj majci, a ono što je napisala razveselilo je ženu, koja je potom odlučila podijeliti zadatak na društvenim mrežama. Objavljena fotografija izazvala je val komentara drugih majki koje kažu da su sretnice što imaju tako slatku i dragu djecu.

Sastavak

Pisana vježba dana učenicima jedne škole u Španjolskoj glasila je: «Sjetite se nekoga koga dobro poznajete i napišite kratku biografiju o njemu. Morate reći gdje je rođen, koliko godina ima, koji su najvažniji događaji u njegovom životu.” Tiscarova kći Lara odgovorila je govoreći o svojoj majci: «Moja majka, Tíscar rođena je u Andaluziji 1974. Odrasla je u Herasu, Santander. Ima 49 godina i kaže da joj je najvažnija stvar u životu da me ima.” Riječi djevojčice dirnule su njezinu majku koja je na X (bivši Twitter) odlučila objaviti odgovor razrednog testa poprativši ga napisom: “Najvažniji događaj u mom životu”.

Reakcija korisnika

Fotografija koju je majka podijelila odmah je postala viralna, a tisuće drugih majki komentirale su događaj i napisale: “Kako ti je kćer slatka, ti si sretnica.” Ili čak: «To je najljepša biografija koja je ikad napisana». Jedan korisnik je rekao: «Kao dijete, u petom razredu, među ljudima koje pitam za savjet i koji me inspiriraju, spomenuo sam svoju majku. Sada sam punoljetan, ali i dalje zovem mamu kad sam u nevolji i trebam pomoć.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here